Senaste

Alla nyheter

Hingsten El Barone 111 och Malin Baryard Johnsson fortsätter hoppa för hästars välfärd genom ReGive

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

ReGive är initierat av Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson, med syfte att bidra till organisationer som har hästens hälsa och välmående i fokus. 10% av inridna prispengar går till ReGive och resultatet för 2021 blev hela 150 000 kronor.

2021 bjöd på många fina ritter av Malin och El Barone 111, de var bland annat placerade vid de femstjärniga tävlingarna i Valkenswaard, Barcelona och Bryssel. Totalt red ekipaget in närmare 150 000 kronor i prispengar. För att ge projektet en flygande start bestämde sig Antonia Ax:son Johnson och Malin Baryard Johnsson att inte bara skänka en del utan samtliga inridna prispengar. För 2021 skänks alltså 150 000 kronor till ReGive. Pengarna går till organisationen Brooke och deras Global Farriery Project. Här sprids kunskap om vikten av att ta hand om de arbetande djurens hovar och lokala hovslagare utbildas också för att för att bidra till detta.

-  ”Vi startade ReGive för att uttrycka vår stora tacksamhet för världens hästar som givit människor så mycket genom historien; glädje, stöd, försörjning och även vår sport. El Barone 111och Malin representerar det samspel och samförstånd som vi beundrar. Brooke som under så många år representerat människor och hästars välfärd är en verksamhet som vi gett vårt stöd med stor glädje,” säger Antonia Ax:son Johnson, ägare Lövsta Stuteri.

Även Malin Baryard Johnsson stöttar projektet:

- ”Vi har möjlighet att ge våra hästar de allra bästa förutsättningarna, men det är många som inte kan det. Genom ReGive kan vi vara med och bidra till att förbättra livet för modiga, starka hästar och deras ägare i utsatta delar av världen. Jag och El Barone 111 ser närmast fram emot att få tävla på Stockholm Stadion under LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week.

    Pengarna som rids in till ReGive går även under 2022 till organisationen Brooke, som arbetar för att främja förhållanden för arbetande hästar, mulor och åsnor i utsatta delar av världen. Brooke hjälper årligen 1,5 miljoner hästdjur i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern till ett bättre liv. Organisationen startades 1932 och är idag den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.

    Läs mer om ReGive här.

    Läs mer om Brooke här.

    Berättelser från Lövsta

    icon/story