sv / en

ReGive

Hingsten El Barone 111 och hans ryttare Malin Baryard Johnsson vill bidra till hästars välfärd. Genom att ta sig över hinder på tävlingsbanorna hoppas de kunna hjälpa arbetande hästar med sämre förutsättningar överkomma andra typer av hinder. Tillsammans har de lanserat ReGive som innebär att 10% av inhoppade prispengar går till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.  

El Barone 111 och Malin Baryard-Johnsson i Oliva, Spanien. Foto: Clicphoto

Projektet ReGive som initierats av Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson syftar till att bidra till organisationer som har hästens hälsa och välmående i fokus. Varje år kommer en ny organisation utses. Under 2021 går pengarna till Brooke, som arbetar för att främja förhållanden för arbetande hästar, mulor och åsnor i utsatta delar av världen. Brooke hjälper årligen 1,5 miljoner hästdjur i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern till ett bättre liv. Organisationen startades 1932 och är idag den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.

Våra hästar gör allt för oss, men alla har inte förutsättningar att göra detsamma för sin häst. Genom ReGive kan vi vara med och bidra till att förbättra livet för modiga, starka hästar och deras ägare i utsatta delar av världen. Det gör mig stolt och jag och El Barone 111 kommer ge allt för att hoppa in så mycket pengar vi kan, säger Malin Baryard Johnsson.

Lövsta Stuteris vision är att utveckla svensk och internationell ridsport och vi ser det här som ett tillfälle att göra något nytt och välgörande. Vi vill alltid lyfta goda exempel och det här ger oss en chans att göra det här samtidigt som vi kan bidra till olika organisationer. Vi hoppas att det här ska inspirera andra att göra liknande projekt eller på andra sätt vara med och bidra. Utan vår fantastiska vän hästen skulle vi inte ha vår sport, men många människor skulle utan hästen förlora sin möjlighet till försörjning och överlevnad. Hästarna gör allt för oss, med ReGive hoppas vi kunna vara med och ge tillbaka.

Över många år har jag känt en ökande förundran och respekt över det djupa samförstånd mellan häst och människa som är grunden för ett samarbete utöver det vanliga. Det har präglat mitt arbete i Lövsta Stuteri men även mina engagemang i projekt på olika håll i världen. Ett sådant är Brooke, som stödjer och ökar människors kunskap om arbetande hästars, mulors och åsnors behov och ger därmed dessa ett bättre liv. Genom ReGive kommer en fantastisk ryttare och en fantastisk häst bidra till Brookes arbete för att ge bättre skydd för utsatta djur och människor, säger Antonia Ax:son Johnson - ägare av Lövsta Stuteri.

  Under 2021 har vi valt att stötta två projekt inom ReGive;

  Brooke’s Global Farriery Strategy

  Här sprids kunskap om vikten av att ta hand om de arbetande djurens hovar och lokala hovslagare utbildas också för att för att bidra till detta. Målet är både att bidra till friskare arbetande hästar, åsnor och mulor som ofta är avgörande för hela familjers överlevnad. 

  Compassionate Handling

  Detta projekt vill sprida kunskaper om hur man bör hantera sina hästar, mulor eller åsnor, med omtanke för djurets välbefinnande. Brookes vill lyfta fram de positiva effekterna och skapa en miljö som även i utsatta delar av världen uppmuntrar en korrekt och omtänksam djurhantering.

  Läs mer om Brooke här:

  Brooke | Action for Working Horses and Donkeys (thebrooke.org)

  Läs mer...

  icon/story