sv / en

Bild 1 av 4

Foto: Sportfoto

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2001

Stationerad

Lövsta - Stjärnborg

Mankhöjd

172

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

W. Geraats

Kort om hingsten

Heartbeat har otroligt bra förärvning - han har lämnat både internationella GP-hästar och unghäststjärnor framgångsrika i unghästchampionaten och unghäst-VM.

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr
  • Dräktighetsavgift 8000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Heartbeat, som har övertygat både bredd och elit, har av SWB 2016 utnämnts till årets utmanarhingst för sin lovande start i avelskarriären och talangfulla avkommor.

Heartbeat blev 2018 ”Årets Breeders Hingst” tack vare sina tre högt placerade avkommor, Heartcore L vann 6-årsklassen, Thelma Hästak var femteplacerad i samma klass och Viking Hästak kom trea i 4-årsklassen.

Heartbeat har visat sig passa mycket väl för de svenska stona, med sin internationella prestationsstam för en modern hoppavel. Han fortsätter att imponera genom riktigt bra avkommor med svenska mödrar. Heartbeat ser ut att utöver en fantastisk teknik även nedärva sin enastående ridbarhet. Heartbeat utnämndes 2012 av domarna för hingsttesterna i Danmark som ”Avelsmatadoren i hoppning”. Han utnämndes även till årets hingst i Danmark 2013. Heartbeat är Elit-premierad i både Danmark och Sverige.

Heartbeat är en högställd hingst, med en mycket god typ, som vid godkännandet i Danmark 2004 blev ”Flöjhingst” med totalt 910 poäng i hoppning. Han belönades med 9 för typ, 10 för sin mycket goda överlinje och sitt muskulösa kors, 8 för de korrekta benen och goda hovarna samt med hela 10 poäng för helheten. Traven bedömdes som särdeles god och galoppen fick omdömet särdeles god, vägvinnande och med en god balans. Heartbeat vann sitt 30-dagarstest 2005 i Vilhelmsborg samt blev champion både som 4-, 5- och 6-åring i Danmark. Heartbeat vann 2006, som 5-åring, det danska unghästchampionatet i hoppning med maxpoängen 10 i de åtta bedömningspunkterna. Han gjorde samma år fyra felfria rundor i unghäst-VM i Zangersheide och blev även tvåa i femårschampionatet i Falsterbo. Heartbeat har egna topplaceringar i internationell Grand Prix.

Avkommor

icon/stallion

Det danska omdömet efter fölbesiktningen, baserad på två stora fölårgångar, premierar den särdeles goda och välbalanserade galoppen hos de muskulösa fölen. Samtidigt konstaterades att Heartbeat präglar sina föl mycket positivt och att han passar de flesta typerna av hoppstammade ston.

Heartbeat har flera godkända söner efter sig, både premie- och flöjhingstar, och många avkommor som tävlar svår klass. Bland dem har Albfuehren’s Happiness riden av Steve Guerdat och Main Road, med Shane Sweetnam i sadeln, utmärkt sig. Den i SWB godkände sonen Hasard 1245 tävlades upp till 160 hoppning av Niklas Arvidsson. Dottern Järta, med Karin Martinsen i sadeln, vann 2016 både Breeders Trophy och Elmia Scandinavian Horse Show för 7-åriga hästar. Lucky Lisa, med Heartbeat som far, vann treårschampionatet och Breeders Trophy som fyraåring. Hon tävlades 2019 av Alexander Zetterman mycket framgångsrikt med placeringar i internationella 155-klasser. Året avslutades med placering under Sweden International Horse Show i Friends Arena.

Heartbeat-sonen Happy Feets Heartbeat (f. 2012, ue. Baloubet du Rouet) ses som en potentiell mästerskapshäst och var topplacerad som unghäst. Han hade bland annat Danmarks högsta samlade poäng i hoppning vid Dansk Varmblods unghästtest. Totalt 987, 5 poäng som fördelades med 9,5 på teknik, 10 för kapacitet, 10 för galopp och 10 för ridbarhet. Happy Feets Heartbeat (riden av Stein Endresen) har motsvarat förväntningarna sedan unghäståren och har numera vinster i GP.

Heartbeat har under de senast åren verkligen visat sig vara en hingst att räkna med. Han har haft flera avkommor uttagna till UVM i hoppning och stora framgångar som fadershingst i såväl unghästklasser som Scandinavian Open och Breeders Trophy. Unghäststjärnan Thelma Hästak vann YRSM 2020 med André Brandt i sadeln och ingår numera i Grevlundas stall med topphästar.

Heartbeat fick två söner godkända för accepterad nivå under bruksprovet 2021, nämligen Cardiac Arrest (ue Cardento) och Hotlix (ue Tornesch). Under KWPN´s premiering i februari 2022 blev Hashtag Who Else Z (e Heartbeat-Comme il Faut) premiehingst.

Breeders Trophy 2022 var inget undantag för de framgångsrika avkommorna. Heartbeat var en av de mesta fadershingstarna, med nio deltagande avkommor, fem barnbarn och ett fölsto.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Heartbreaker, en legendar som genomgående nedärvt spänst och reaktionsförmåga, tilldelades den mycket åtråvärda titeln ”Årets häst” inom KWPN 2015. Farfar Nimmerdoor förärades samtidigt med titeln ”Århundradets hingst” inom KWPN. Heartbreaker har både egna fantastiska meriter och mycket framgångsrika avkommor i sport och avel. Även morfadern Ramiro Z talar för sig själv och kan presenteras med titlar såsom ”Stallion of the Century” och ”King of Sires”.

Heartbeat är godkänd i SWB, DWB, Zangersheide, Oldenburg, Hannover och de sydtyska förbunden.

Heartbeat har prestationsklass 3***.

Filmer

icon/stallion
  • Avkomma e. Heartbeat x Clinton II x Corrado

  • Heartbeat 1334 hingstvisning 2021

  • Jens berättar om Heartbeat

  • Lär känna Heartbeat

Läs mer...