sv / en

Bild 1 av 6

Bild 2 av 6

Foto: Marielle Andersson Guye

Bild 3 av 6

Bild 4 av 6

Bild 5 av 6

Bild 6 av 6

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2016

Stationerad

Borebackar Gård

Mankhöjd

171

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Societa Agricola M.M. Sport Horses

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Dom Perignon är en sportig hingst med imponerande hoppteknik. Han har att brås på, fadern är den högintressanta Dominator 2000 Z och morfar Lucky Boy har själv presterat på högsta nivå.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 0 SEK
Dräktighetsavgift 9500 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Transportkostnader

Färsk sperma med bil 950 SEK + moms

Färsk sperma med flyg 1300 SEK + moms

Frusen sperma med bil 2700 SEK + moms

Frusen sperma med flyg : kontakta oss för exakt pris

För mer information om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Dom Perignon belönades under det svenska bruksprovet med 9 poäng på typ och omdömena löd bland annat; ädel, högställd och välproportionerlig, med litet uttrycksfullt huvud. Han bedömdes ha en energisk och rörlig skritt och traven bedömdes vara framåtgripande och ganska vägvinnande.


Under bruksprovet bedömdes han ha stor kapacitet, god balans, framåtbjudning, ryggverkan och spänst. Vidare ansågs han ha en snabb reaktionsförmåga, vara uppmärksam, orädd och energisk. Dom Perignon berömdes för sin mycket goda inställning. ärliga bjudning och ridbarhet. Han bedömdes dessutom vara hinderklok och koncentrerad på sin uppgift. För temperament och utvecklingsbarhet fick han betyget 9,0.

Vid testridningen beskrevs Dom Perignon som en hingst med bra galopp, lätt att korta och med bra balans. Han har fint tryck från marken och är försiktig och scoopy.

Dom Perignon beskrevs redan under sitt bruksprov i Belgien som en högställd, välutvecklad hingst av mycket god sportmodell. Gångartsmässigt poängterades hans smidighet och kraft i steget, där framförallt galoppen utmärkte sig med bra tryck och ett stort register. I löshoppningen visade han mycket bra hopp- och benteknik, samtidigt som han hoppade med bra tryck.

Testryttarna framhöll hans lätta, reglerbara galopp och poängterade hans kvalitéer i hoppningen. Dom Perignon hoppar med mycket bra hoppteknik, han hoppar genom ryggen och använder sin kropp bra genom hela språnget.

Dom Perignon gjorde efter en intensiv betäckningssäsong strålande rundor under Breeders Trophy och placerade sig i finalen bland topp 10 för de sexåriga hästarna.

Dom Perignon är numera kastrerad

Avkommor

icon/stallion

Den första fölårgången pekar på välutvecklade föl med en galopp som har flera växlar.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Dominator 2000 Z har varit en av de hetaste unga, kommande stjärnorna. Han har nu med Christian Ahlmann i sadeln visat att han hör hemma i den internationella toppsporten. Blott nio år gammal vann han sin första internationella Grand Prix. Dominator Z förenar de bästa franska blodslinjerna med genuint hoppblod från Holstein. Varken Diamant de Semilly eller Capitol I-sonen Cassini behöver någon närmare presentation. Avkommorna är framgångsrika i alla sammanhang. Dominator Z har redan ett antal godkända söner, många är de avkommor som vunnit löshoppningstävlingar och fölbedömningar, samtidigt som fölen inbringar höga belopp på auktioner runt om i Europa.

Morfar Lucky Boy är en god företrädare för Holsteinerstammen 7126, som även lämnat Ramiro, Accord I och II, Cortino I och II, Rouletto, Calvados I och II, Lordanos för att nämna några. Lucky Boy har haft en mycket framgångsrik karriär med Marcus Ehning i sadeln och har dessutom övertygat med sin förärvning. Redan i de första årgångarna i KWPN återfinns flera söner som gick vidare till den andra besiktningen. Bland Lucky Boys avkommor återfinns flera framgångsrika tävlingshästar. Gemensamt är att de är av en mycket god sporthästmodell, med elastiska och reglerbara gångarter.

Dom Perignon är godkänd i SWB och BWP.

Filmer

icon/stallion
  • Dom Perignon 130 Henriksdal 2023-04-27

  • Dom Perignon 1408 Breeders Trophy final 6-åringar 2022

  • Dom Perignon 1408 hingstvisning Flyinge 2022

  • Dom Perignon 1408 hingstvisning

  • Dom Perignon första tävling, Pavo Cup

  • Jens Fredricson berättar om Dom Perignon

Läs mer...