Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Groupe France Elevage
Födelseår

2005

Mankhöjd

164

Ägare

Gestüt Zhaschkow

Uppfödare

Ludger Beerbaum

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

He is already among the best Sires of winner in CSI regarding his Horsetelex IPV ranking.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Förskottsbetalning per strå 8500 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Endast förskottsbetalning.

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Comme il Faut har en härstamning utöver det vanliga, fadern är världskända Cornet Obolensky och modern dubbla OS guld-medaljören Ratina Z.


Comme il Faut hade en framgångsrik unghästkarriär, han var exempelvis tvåa vid unghäst-VM för femåringar. Som åttaåring tävlade Comme il Faut med Marcus Ehning i sadeln trestjärnigt i Paderborn, Dortmund och femstjärnig Grand Prix i Global Champions Tour i London.

Under 2018 hade Comme il Faut stora framgångar i femstjärniga Grand Prix och en sjundeplacering i World Cup-finalen i Göteborg. Han var placerad i World Cup-kvalet i Leipzig 2019. Han har en övertygande meritlista såsom segrar i Global Champions Tour, världscupen och ett antal världscupplaceringar.

Avkommor

icon/stallion

Comme il Faut har lämnat ett stort antal internationella tävlingshästar och godkända hingstar, exempelvis Comilfo Plus Z och Hermantico samt premiehingstarna Comme il Real, Coronet D’Honneur, Cornet’s Fire Z och Come si Deve.

Härstamning

icon/stallion

Läs om fadern Cornet Obolensky.

Både moder, mormor och mormors mor tillhörde några av de bästa stona på sin tid. Modern Ratina Z vann lagguld i OS och individuellt silver med Piet Raijmakers 1992. Med Ludger Beerbaum i sadeln vann hon OS lagguld 1996, lagguld på VM samt EM-guld både i lag och individuellt 1997.

Filmer

icon/stallion
  • Comme il Faut

Läs mer...