Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

1999

Stationerad

Mankhöjd

171

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

He had three offsprings in the 2017 Göteborg European Championship final.

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • 8000 kronor/strå

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Cornet Obolensky är en av världens bästa hoppförärvare och innehar stadigt topplaceringar på WBSFH´s lista. Han var tvåa vid sitt bruksprov 2001 och trea i sin avdelning på 30-dagarstestet med poängen 9.24 i hoppning, med 10, 0 i löshoppning. Cornet Obolensky har haft en magnifik karriär med både Ludger Beerbaum och Marco Kutscher i sadeln. Som femåring var han finalhäst i Bundeschampionat och låg i topp vid den internationella Youngster Tour.

Marco Kutscher vann tyska mästerskapen 2008, otaliga Grand Prix och representerade Tyskland vid OS 2008. Under 2009 var han tvåa i world cup i Bordeaux, trea i Grand Prix i Rio de Janeiro och högt placerad i Global Champions Tour-finalen i Doha. Cornet Obolensky ingick i det vinnande laget vid EM 2011. År 2012 vann han världscuphoppningarna i Zürich, nationspriset i Rom och Rotterdam och var samma år den mest vinstrika tyska hästen. Cornet Obolensky utnämndes 2012 till ”Ambassadör” i BWP.

Avkommor

icon/stallion

Cornet Obolensky har otaliga avkommor som tävlar internationellt och han har mer än 60 godkända söner. Några av de mest namnkunniga avkommorna är Cornet d’Amour, helbröderna Cristallo I och II, Cornado NRW, Conte Bellini, Cornet´s Cristallo, Cocoshynsky, Clooney 51, Cornetto K, Coree, Cornet Kalua, Comme il Faut, Corbinian, Cornet 39, Cornet dÁmour. Cornet Obolensky hade tre avkommor i finalen på EM i Göteborg 2017.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Clinton var själv mycket framgångsrik på tävlingsbanorna och kombinerar de berömda blodslinjerna Cor de la Bryère, Landgraf I och Capitol med linjen 8829 från Holstein. Morfar Heartbreaker har vunnit ett flertal World Cup och är en stark hoppförärvare.

Filmer

icon/stallion
  • Cornet Obolensky

Läs mer...