Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Groupe France Elevage
Födelseår

1999

Mankhöjd

171

Ägare

Gestüt Zhaschkow

Uppfödare

Thierry Degraeve

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

He had three offsprings in the 2017 Göteborg European Championship final.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Förskottsbetalning per strå 8500 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Endast förskottsbetalning.

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Cornet Obolensky är en av världens bästa hoppförärvare och innehar stadigt topplaceringar på WBSFH´s lista. Han var tvåa vid sitt bruksprov 2001 och trea i sin avdelning på 30-dagarstestet med poängen 9.24 i hoppning, med 10, 0 i löshoppning. Cornet Obolensky har haft en magnifik karriär med både Ludger Beerbaum och Marco Kutscher i sadeln. Som femåring var han finalhäst i Bundeschampionat och låg i topp vid den internationella Youngster Tour.

Marco Kutscher vann tyska mästerskapen 2008, otaliga Grand Prix och representerade Tyskland vid OS 2008. Under 2009 var han tvåa i world cup i Bordeaux, trea i Grand Prix i Rio de Janeiro och högt placerad i Global Champions Tour-finalen i Doha. Cornet Obolensky ingick i det vinnande laget vid EM 2011. År 2012 vann han världscuphoppningarna i Zürich, nationspriset i Rom och Rotterdam och var samma år den mest vinstrika tyska hästen. Cornet Obolensky utnämndes 2012 till ”Ambassadör” i BWP.

Avkommor

icon/stallion

Cornet Obolensky har otaliga avkommor som tävlar internationellt och han har mer än 60 godkända söner. Några av de mest namnkunniga avkommorna är Cornet d’Amour, helbröderna Cristallo I och II, Cornado NRW, Conte Bellini, Cornet´s Cristallo, Cocoshynsky, Clooney 51, Cornetto K, Coree, Cornet Kalua, Comme il Faut, Corbinian, Cornet 39, Cornet dÁmour. Cornet Obolensky hade tre avkommor i finalen på EM i Göteborg 2017.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Clinton var själv mycket framgångsrik på tävlingsbanorna och kombinerar de berömda blodslinjerna Cor de la Bryère, Landgraf I och Capitol med linjen 8829 från Holstein. Morfar Heartbreaker har vunnit ett flertal World Cup och är en stark hoppförärvare.

Filmer

icon/stallion
  • Cornet Obolensky

Läs mer...