Prispall och världscuppoäng till Caroline och Tinne

Fredagen den 13 visade sig vara allt annat än en otursdag. Under fredagkvällens världscup kür höll sig Lövstaekipagen väl framme, och knep en tredje och femteplats i ett tufft startfält.

Om fredagskvällen i Wellington bjöd på kyliga vindar var ekipagen inne på banan desto hetare. Klassens Grand Prix Kür med världscupkval, presenterades av Lövsta Stuteri och hade tio startande ekipage.

För Sverige startade två Lövstaekipage, Tinne Vilhemson Silfvén med Devanto och Caroline Darcourt på Lord Django.

Både Tinne och Caroline gjorde mycket fina ritter, där Caroline och Lord Djangos ritt föll domarna bäst i smaken av de två. Resultaten räckte till 75,31% för Tinne/Devanto och hela 78,17% för Caroline/Lord Django, vilket landade det sistnämnda ekipaget på pallplats och en tredjeplacering.

" Det här var mer än vad jag någonsin vågat hoppats på. Det här är vår första kür tillsammans, vi gjorde faktiskt klart den först tidigare i veckan. DJ, som vi kallar Lord Django, kändes verkligen helt fantastisk inne på banan och vi hade så roligt tillsammans. Den här DJn verkar helt klart gilla freestyles", sa Caroline på presskonferensen efter ritten.

Tinne och Devanto slutade på en femteplats i klassen.

Se båda ritterna här och här.

Du hittar fullständiga resultat och mer information om klassen här.

Berättelser från Lövsta

icon/story