Senaste

Alla nyheter

Stark kür-debut för Tinne och Etoine i Lidköping

Tinne Vilhelmson Silfvén och Etoine är i Lidköping den här helgen för att delta i de nationella tävlingarna i Live Arena. Under lördagseftermiddagen red ekipaget Dressage Powers Grand Prix Tours sista kvaltävling och därmed gjorde de sin första kür tillsammans.

Det var ett starkt startfält, med hela 18 ekipage, som slogs om placeringarna och platserna till Dressage Powers Grand Prix Tour-final.

Tinne och uttrycksfulla Etoine red samma kürprogram som Tinne red med Solos Carex i EM i Turin 2007. Till tonerna av ’Chess’ bjöd ekipaget på en fin kür-debut och domarna gillade vad de såg. Ekipaget belönades med hela 72,3%, vilket räckte till en andraplats idag och en plats till Dressage Power Grand Prix Tour-final som går av stapeln i Linköping i november. Vann klassen gjorde Mads Hendeliowitz och valacken Jimmie Choo Seq med sina 73,6%.

Det var kür-debut vilket var spännande och kul, jag som ryttare får tänka till lite i och med att jag behöver fokusera på musiken och programmet samtidigt. Han var duktig, det kändes bra och jag är väldigt nöjd med resultatet idag!