Senaste

Alla nyheter

NM-guld till Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower

Efter ett inledande lagsilver blev det en individuell medalj av ädlaste valör för Lövsta Stuteri-ägda Zircoon Spring Flower med Jennie Larsson i sadeln. De kan nu titulera sig nordiska mästare efter segern i dagens Grand Prix Kür.

Under söndagsförmiddagen avgjordes den individuella Grand Prix Küren i finska Ypäjä. Jennie och Zircoon Spring Flower säkrade under lördagen tillsammans med Mads Hendeliowitz, Gunilla Byström och Jessica Nordin en silvermedalj till Sverige. Idag lyckades de växla upp sin prestation ytterligare och med 73,995% räckte det hela vägen till en guldmedalj.

-" Jag hade en så bra känsla idag, Zircoon var verkligen med mig hela tiden och tillsammans gav vi allt. Vi har så roligt tillsammans och det känns som vi utvecklas för varje ritt" - säger en glad och rörd Jennie Larsson efter segern.

Tinne Vilhelmsson Silfvén följde också dagens klass med spänning. När det var dags att räkna ihop resultatet för den sista ryttaren, danska Sanne Svendsen, skilde det mindre än en tiondels procent mellan henne och Jennie.

-" Vi är alla både överlyckliga och rörda över att se Jennie och Zircoon tävla igen och självklart väldigt stolta över guldmedaljen"

Närmast väntar lite vila för Zircoon Spring Flower, eller "Kingen" som han även kallas, sedan väntar uppladdning inför ett eventuellt SM.

Foto: Hanna Heinonen

Berättelser från Lövsta

icon/story