Lövsta Stuteri säkrar dressyrens Top10-tävling under Sweden International Horse Show

Publiken kan se fram emot fler spännande uppgörelser bland världens bästa dressyrryttare. Lövsta Stuteri förlänger samarbetet med Sweden International Horse Show och säkrar därmed en av världens mest prestigefyllda tävlingar i dressyr för den svenska publiken.

Top 10 Dressage har sedan 2017 genomförts under Sweden International Horse Show. Tävlingen attraherar varje år de absolut bästa dressyrekipagen i världen till Stockholm och Friends Arena. Förra året gick Lövsta Stuteri in som partner till tävlingen och nu förlängs samarbetet för att ta tävlingen in i framtiden.

- "Vilken glädje att få bjuda den fantastiska svenska publiken på denna topptävling ytterligare två år! Vi får uppleva dressyrens största magi , inspireras av ryttarnas skicklighet och passion och ta med oss lärdomar hem. Vi vet att världens bästa ryttare numera sätter Top10 högt, om inte allra högst, upp på önskelistan"säger Antonia Ax:son Johnson, ägare Lövsta Stuteri.

Lövsta Top 10 Dressage välkomnar årligen ett fantastiskt startfält till Friends Arena. Sedan starten har publiken fått se världsstjärnor som Isabell Werth, Cathrine Dufour och Jessica von Bredow-Werndl ta hem segern i den prestigefyllda finalen. Ryttarna uppskattar tävlingens format och att rida inför den svenska publiken, som hyllas för sin kunnighet, sportslighet och entusiasm.

- "Jag är så glad över att Lövsta Stuteri gör den här stora satsningen. Förra året var verkligen en dundersuccé och med Lövsta som partner kan vi nu fortsätta jobba för att ta dressyren och Lövsta Top 10 till nya höjder. The sky is the limit, det här vill ni inte missa! "säger Patrik Kittel, dressyransvarig på SIHS och initiativtagare till Top 10.

När Lövsta Top 10 Dressage nu tar nästa steg ligger fokus på att ge publiken maximalt med kunskap och inspiration. Redan under fredagens förmiddagsprogram kan publiken ta del av Top 10-ekipagens uppvärmning inne på huvudarenan. Därefter delar Patrik Kittel med vänner från Top 10-startfältet med sig av sina tankar kring de lovande unga ryttarna och unga Grand Prix-hästarna i Lövsta Future Challenge. Förmiddagsprogrammet avslutas därefter med en dressyrclinic med Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén och ekipage från Lövsta Stuteri. Under lördagen och söndagen genomförs tävlingarna med Grand Prix och Grand Prix Kür, med tio av de absolut bästa dressyrekipagen i världen på startlinjen.

- "Vi är stolta att kunna koppla samman vår satsning på unga, lovande hästar och ryttare i Lövsta Future Challenge med sport på den absoluta internationella toppnivån. Genom öppna träningar och clinics hoppas vi dessutom kunna bjuda in fler att ta del av och förstå dressyrens förtrollade värld," säger Antonia Ax:son Johnson.
- "Vi är givetvis mycket glada över att få ta det fina samarbetet med Lövsta Stuteri vidare och att tillsammans utveckla Top 10 Dressage. Det är en unik tävling som vi är mycket stolta över att ha i vårt program. I Lövsta Stuteri har vi en stark partner som precis som vi har som ambition och mål att sprida kunskap och inspiration, "säger Christin Ericsson, Event Director Sweden International Horse Show.

Lövsta Top 10 Dressage genomförs via en Grand Prix-klass på lördag 2/12 och en Grand Prix Kür-klass på söndagen 3/12 2023. Se det kompletta programmet här.

Berättelser från Lövsta

icon/story