Lövsta Stuteri tar över anrik seminstation i nära samarbete med Riksanläggningen Flyinge

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

I april 2022 etablerar Lövsta Stuteri en ny stostation på Flyinge Kungsgård i ett nytt unikt samarbete med Flyinge AB. Genom etableringen vill såväl Flyinge AB som Lövsta Stuteri främja avelsarbetet och ridsporten i södra Sverige.

På Flyinge har det bedrivits avelsverksamhet i mer än 350 år. Sedan 2011 har avelsverksamheten drivits i samarbete med PS Flyinge & Partners men nu tar alltså Lövsta Stuteri över som ansvarig för seminstationen på Flyinge Kungsgård. Den 4 april slår man upp portarna för säsongen.

” Vi ser fram emot att starta upp verksamhet på anrika Flyinge. Genom vår närvaro här kan vi nå fler kunder samtidigt som vi säkrar aveln i södra Sverige, då det i nuläget råder stor brist på stationer. Det här är något vi länge längtat efter att kunna erbjuda stoägare i södra Sverige. Genom avelsarbetet på Lövsta Stuteri-Stjärnborg och numera även Lövsta Stuteri-Flyinge kommer vi erbjuda ett brett hingstprogram och service av hög kvalitet med uppfödaren och stona i centrum. En del av våra hingstar finns dessutom på plats via vår skånehub Borebackar Gård” – säger Malin Cohlin, stationschef Lövsta Stuteri.

Utöver seminstationen innebär samarbetet att Lövsta och Flyinge gemensamt kommer att kunna utveckla sitt erbjudande genom kompetenshöjande aktiviteter och nya utbildningar på Flyinge, och därmed gemensamt medverka till ett uppsving för yrkesverksamma inom branschen.

”Vi på Flyinge är givetvis mycket stolta över att kunna presentera Lövsta Stuteri som vår nya samarbetspartner inom avel. Vi uppskattar särskilt deras engagemang inom hästvälfärd, arbetsmiljö och övriga hållbarhetsfrågor. Vi ser fram emot ett samarbete i ständig utveckling här på Flyinge” säger Flyinges VD Christina Rosell

Lövsta Stuteris vision är att utveckla svensk och internationell ridsport. Genom avelsarbetet på Lövsta Stuteri – Stjärnborg och numera även Lövsta Stuteri – Flyinge erbjuder man topphingstar och seminverksamhet av yttersta klass.

Mer information om Lövsta Stuteri – Flyinge hittar du här.

Kontaktpersoner:

Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Seminstation
Tel: +46 76 -0 12 11 12
E-post: malin@lovstastuteri.com

Christina Rosell, VD Flyinge AB
Tel: +46 70 268 90 20 
E-post: christina.rosell@rsflyinge.se

Sedan år 2000 har Lövsta Stuteri utvecklat svensk och internationell ridsport. Det gör vi genom att utbilda högkvalitativa hästar samt att utveckla unga lovande ryttare. Genom vårt avelsarbete vill vi förstärka den svenska aveln och tillföra Sverige kvalitetshästar. Vi erbjuder topphingstar, seminverksamhet och service till stona av yttersta klass på Stjärnborgs gård och Flyinge Riksanläggning. År 2011, blev Lövsta Stuteri, som första stuteri i världen, miljöcertifierade enligt ISO 14001. Läs mer om Lövsta Stuteri på www.lovstastuteri.com.

På Flyinge Kungsgård har hästavelsverksamhet bedrivits sedan 1100-talet och historiens vingslag möter i dag modern hästhållning och högklassiga ridsportevenemang. Vår verksamhet vilar på fyra fokusområden: utbildning, avel, hästförädling och evenemang. Hos oss utvecklas kunskap, hästar och människor. Flyinge är tillsammans med Ridskolan Strömsholm och Wången en av Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Läs mer på www.flyinge.se

Berättelser från Lövsta

icon/story