Lövsta Stuteri flyttar hingstvisning till Borebackar Gård

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

På grund av konstaterad EHV-4 hos en unghäst på Flyinge stänger anläggningen och den planerade hingstvisningen med ett antal deltagande hingsthållare ställs tyvärr in. Lövsta Stuteri vill dock inte lämna Skåne utan en visning och flyttar därför sin del av arrangemanget till Borebackar Gård i Torna-Hällestad.

” Skåne är en mycket viktig plats för Lövsta Stuteri. Vi har både seminstation, flertalet hingstar och många av våra kunder här, så att inte kunna visa upp hingstar från vårt program för södra Sverige var helt enkelt inte ett alternativ. Vi är så tacksamma för att Borebackar Gård öppnar upp sin anläggning för oss och besökare med bara en veckas planeringstid! Vårt hingstprogram i år är mycket starkt med många spännande nyheter i både dressyr och hoppning och vi ser fram emot att få visa dem för publik,” säger Malin Cohlin, Stuterichef Lövsta Stuteri.

Borebackar Gård är Lövstas ”hub” i Skåne och där utbildas de unga hopphästarna och hopphingstarna. Hingstarna tappas också på gården och seminen skickas sedan vidare till seminstationer runt om i landet.

För att kunna erbjuda så många som möjligt plats kommer visningen den 15 april delas upp i två pass. Ett förmiddagspass med dressyrhingstar med start 10.30 och ett eftermiddagspass med hopphingstar med start kl 14.30. Självklart kan man följa båda.

Ta chansen att se dressyrhingstar och hopphingstar i världsklass. Visningen kommer bjuda på allt från de nygodkända, unga hingstarna såsom bruksprovsvinnaren i hoppning Chaccafly CL, Chou Blue och Blue Hors Storm, till hingstarna på väg upp i klasserna, såsom Asterix de Couleur, Dom Perignon och finalisten från UnghästVM i dressyr, Racoon. Dessutom kommer även de internationellt etablerade hingstarna vara på plats, till exempel El Barone 111, Karmel van de Watering och Bon Coeur. Dessutom kommer hingstar från Lövsta Stuteris samarbetspartner Blue Hors och Katrinelund visas upp.

” Det är otroligt tråkigt att den stora gemensamma hingstvisningen med avelsseminarier i Flyinge inte blir av men nu blir det ett ”hemma hos” i stället. Vi ber vädergudarna om vackert väder och hoppas att alla ska känna sig välkomna och tycka att det är kul att få träffa hingstarna på nära håll. Det kommer helt klart att bli en intensiv vecka för att hinna få allt på plats samtidigt som vi har full fart i vår verksamhet, men självklart så måste de skånska uppfödarna få se vad vi kan erbjuda” säger Alexandra Mörner, ägare Borebackar Gård och delaktig i Lövsta Stuteris hopphingstprogram.

Hingstvisningen på Borebackar Gård är gratis, men antalet platser är begränsat. Anmälan krävs och du anmäler dig här.


Kontakt

Berättelser från Lövsta

icon/story