El Barone 111 Z återvänder hem till Stud 111

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Den Lövsta Stuteriägda hingsten El Barone 111 Z tas ur internationell toppsport och kommer under avelssäsongen 2024 att stå stationerad hos sin uppfödare, Stud 111 i Belgien.

El Barone 111 Z, (Emerald van’t Ruytershof-Libero H) föddes 2012 vid Stud 111 och hans uppfödare är Stud 111 och Baron de Borrekens. Han utvecklades till en framstående och omtalad hingst på den europeiska marknaden med en framgångsrik karriär inom både avel och toppsport. Idag har han redan hela 14 godkända söner och otaliga lovande avkommor. De riktigt stora kullarna efter honom är idag bara 5 år och yngre och trots det gör de redan ett stort intryck på tävlingsbanan, på auktioner och i rankinglistor.

Utöver avelskarriären har El Barone 111 Z tävlats framgångsrikt, först av belgiska ryttare som Peter Kenis och Rachel Steffens och därefter av både Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson upp till internationell 5* 160 Grand Prix.

- ” El Barone är en häst med enorm förmåga och talang. Det har han visat både själv, men vi vet också att han förärver sin egen fantastiska kapacitet,” säger Jens Fredricson, ryttare och Lövsta Stuteris avelsrådgivare.

  Sina framgångar till trots, så är El Barone 111 Z inte alltid bekväm i tävlingsmiljöer. För Lövsta Stuteri kommer hästens välmående alltid i första hand och därför kommer han framöver enbart verka i avel. Lövsta Stuteri har sedan tidigare ett samarbete med Stud 111 och delar en gemensam värdegrund gällande professionalism, horsemanship och hästhållning. Det i kombination med en stor efterfrågan i Belgien gör Stud 111 till ett självklart val.

  - ” El Barone kommer hem! Vi är så glada att en av våra bästa hästar vi någonsin fött upp kommer tillbaka till oss. Vi ser också fram emot att utöka vårt samarbete med Lövsta Stuteri och att kunna erbjuda honom på färsk sperma till uppfödare i Europa”, säger Victor Theeuwes, ägare Stud 111.

  - ”Vi är väldigt tacksamma för den resa vi gjort med vår El Barone. Först genom det samarbete vi haft med först Erik Laenen och Roshoeve och därefter med ryttarna Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson. När vi nu börjat arbeta med El Barones avkommor vi har hemma i stallet så är jag fullkomligt övertygad om hans storhet även som förärvare, ” säger Alexandra Mörner, ansvarig för hopphingstprogrammet på Lövsta Stuteri.

   Tillgänglighet El Barone 111 Z säsongen 2024:

   Via Stud 111 kommer El Barone 111 Z finnas tillgänglig via färsk transportsperma (TAI) inom EU, UK med undantag av Frankrike

   För den franska marknaden kommer El Barone 111 Z vara tillgänglig via vår franska partner Groupe France Elevage via både färsk transportsperma och fryst (TAI, FAI)

   Kontakt

   Berättelser från Lövsta

   icon/story