sv / en

Bild 1 av 5

Bild 2 av 5

Foto: Malin Larsson

Bild 3 av 5

Foto: Roland Thunholm

Bild 4 av 5

Foto: Sara Hellner

Bild 5 av 5

Foto: Sara Hellner

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2010

Stationerad

Lövsta - Stjärnborg

Mankhöjd

167

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

E. och J. Schuiling

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Van Vivaldi – hingsten med en elasticitet, mjukhet, rörlighet, bärighet, lätthet och exteriör som passar de flesta svenska stona. Van Vivaldi är nu höjd till avelsvärdebokstav A.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Tillgängligt för EU och USA orders

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 3500 SEK
Dräktighetsavgift 8000 SEK

Fryst sperma

Förskott + moms 1000 EUR

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Transportkostnader

Färsk sperma med bil 950 SEK + moms

Färsk sperma med flyg 1300 SEK + moms

Frusen sperma med bil 2700 SEK + moms

Frusen sperma med flyg : kontakta oss för exakt pris

För mer information om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

För internationella beställningar, kontakta agenten för fraktkostnad.

Våra agenter;

Vänligen kontakta våra agenter för vidare information om tillgängligheten på våra hingstar.

Europe: Groupe France Elevage

Brice Elvezi: +33662143940

brice.elvezi@gmail.com

https://www.gfeweb.com/en/

Denmark: Katrinelund

Ib Kirk: +4521667916

kirk@katrinelund.dk

https://katrinelund.dk/DK.aspx

Germany: Deckstation Böckmann

Wibke Hammermann: +491722926626

w.hammermann@boeckmann-pferde.com

https://www.boeckmann-pferde.com/front_content.php?idcat=20&lang=2

UK: Elite Stallions

Lorna Wilsson +441837880100

info@elitstallions.co.uk

https://www.elitestallions.co....

Holland: Studucth

Sjaak van der Lei: +31612388706

info@studutch.com

https://www.studutch.com/?lang=en

Superior Equine Sire

Carol Austin: +13607582808

info@superiorequinesires.com

www.superiorequinesires.com

Prestationer

icon/stallion

Van Vivaldi godkändes 2012 i Münster-Hahndorf som förste reservsegerhingst och vann det svenska bruksprovet för gångartshingstar år 2014.

Han ansågs vara en mycket uttrycksfull och elegant hingst av modern typ, som berömdes för sin mycket fina mekanik och balans samt sin lätthet. Van Vivaldi visade sig vara en hingst i uppförsbacke och mycket fin i alla gångarter.

Han bedömdes ha en aktiv, ren, rörlig och vägvinnande skritt. Traven är lätt, bärig, i uppförsbacke, elastisk och har en mycket fin mekanik. Galoppen är mycket lätt, aktiv, rytmisk, mycket bärig och elastisk och behåller sin lätthet när tygeln längs. Van Vivaldi kan med fördel användas på flertalet typer av ston för att förbättra lätthet i både typ och rörelser. Dessutom förärver han rörelser i uppförsbacke, reaktionsförmåga, självbärighet och utstrålning.

2015 deltog Van Vivaldi i finalen i Scandinavian Open i Falsterbo, för att sedan avsluta sitt tävlingsår som bästa svenska häst i unghäst-VM för femåriga dressyrhästar. Under unghäst-VM belönades Van Vivaldi som högst med 8,76 poäng.

Under 2016 tävlade Van Vivaldi sparsamt eftersom han var mycket efterfrågad inom aveln. Med hans välbefinnande i åtanke gjordes endast tre starter, som resulterade i tre vinster, alla över 80%. Van Vivaldi vann med Caroline Darcourt i sadeln Breeders Trophy för sexåriga hästar med 86,4%.

Han fick idel lovord från domarkollegiet ledd av Mariette Sanders van Gansewinkel. Bland kommentarerna finns omdömen såsom; en fantastisk häst, alla tre gångarter är väldigt korrekta. Skritten har ett gott övertramp, traven är schvungfull och täcker mycket mark. I galoppen är han uppe från marken och den är välbalanserad. Vad gäller framtidsutsikterna fick han betyget 9,0.

Våren 2018 har Van Vivaldi tävlat med stor framgång i Sankt Georges, med bland annat dubbelseger under meetinget på Djurgårdens Ridklubb. Ekipaget har segrar till och med Intermediaire 1.

I juni 2019 debuterade Van Vivaldi med Tinne Vilhelmson Silfvén på ryggen i Intermediaire II och vann med 71,17%. Under den första helgen i mars vann ekipaget sin första internationella Intermediere A CDI3* med hela 74,265%. Därefter fick ekipaget hela 75,765% i den internationella Intermediere II CDI3*-klassen. Ekipaget har sedan tävlingsstoppet hävdes efter sommaren startat i fyra Intermediarie II med tre vinster och en tredjeplats.

Avkommor

icon/stallion

Även avkommorna i Sverige har visat sig vara av en mycket tilltalande typ, rörliga och med en naturlig lätthet i gångarterna. Två avkommor togs ut till elitfölauktionen 2016. Van Vivaldi fick i januari 2017 sin tredje godkända son. Treårshingsten godkändes i München, där han även såldes på den efterföljande auktionen. Under året har de godkända söner blivit än fler, de är typmässigt mycket tilltalande avkommor med mycket goda grundgångarter. Resultaten från både treårstesten och fölbedömningarna 2017 talar sitt tydliga språk, Van Vivaldi är en typ- och gångartsförärvare av rang. Avkommorna i Tyskland är mycket framgångsrika även i unghästklasser. I championatet för Oldenburg, för treåriga ridhästar i Rastede i juli 2018, vann en avkomma till Van Vivaldi. Under Bundeschampionat 2018 blev Venecia OLD (e. Van Vivaldi – Florencio I) vice Bundeschampion för treåriga ston och valacker.

Under Breeders Trophy 2022 visade avkommona att de är väl framme för sin ålder, med flera finalhästar samt avkommor med fina prestationer i semifinalerna.

Härstamning

icon/stallion

Van Vivaldi har prestationsblod från de internationella tävlingsarenorna. Fadern Vivaldi hade alla gångartssiffror över 8,5 i sitt bruksprov, han vann Pavo Cup som femåring och har vunnit hingstklasser otaliga gånger. Han tävlade upp till svår dressyr med Hans-Peter Minderhoud.

Vivaldi är numera enbart i avel och är en av de mest eftertraktade gångartsförärvarna i Europa med Krack C (Anky van Grunsven) och Jazz (Kirsten Becker) i stamtavlan. Mödernet kombinerar Jazz med trakehnerhingsten Biotop, Reiner Klimkes sista stora tävlingshäst i Grand Prix. Jazz och Olivi har båda tävlat Grand Prix dressyr och är toppförärvare av gångartshästar.

Van Vivaldi är förutom i SWB också godkänd i Westfahlen, Hannover, Rheinland, Oldenburg och sydtyska förbunden.

Filmer

icon/stallion
  • Van Vivaldi 1286 hingstvisning Flyinge 2022

  • Van Vivaldi hingstvisning 2021

  • Tävling i Wellington 2020

  • Hingstvisning 2020

  • Tinne berättar om Van Vivaldi

Läs mer...