Bild 1 av 4

Foto: Kiki Beelitz

Bild 2 av 4

Foto: Kiki Beelitz

Bild 3 av 4

Foto: Kiki Beelitz

Bild 4 av 4

Foto: Kiki Beelitz

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2018

Stationerad

Lövsta Seminstation

Mankhöjd

168

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Albert Röber

Kort om hingsten

Toppintressant härstamning, tre genuina grundgångarter och ett fantastiskt temperament!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 4000 kr
  • Levande föl 5500 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Valley belönades med 41 poäng exteriört, med en 9:a för typen, på det svenska bruksprovet. Han bedömdes vara en välutvecklad, högställd och maskulin hingst med naturlig resning.

Valley har en taktmässig, rörlig, lätt, avspänd, vägvinnande skritt med bra energi och naturlig lösgjordhet. Traven är lätt, elastisk och aktiv. Den har bra energi, steglängd och väl undersatta bakben. Galoppen bedömdes vara taktmässig och elastisk med bra energi och steglängd.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Vitalis blev reservsegrare vid NRW´s premiering och fick 2010 högsta dressyrindex i sitt hingsttest. Han blev sedan placerad i unghäst-VM och Pavo Cup-finalen innan han var i USA ett par år och tävlade framgångsrikt i lilla rundan. Vitalis kom tillbaka till Europa 2016 och vann Nürnberger Burg Pokal och Stallion of the year (Intemediaire I) vid unghäst-VM.

Modern Elfenbraut har lämnat en hingst som har blivit kårad i Westfalen. Både mormor och mormorsmor är statspremieston och den sistnämnda har lämnat en avkomma i Intermediaire I dressyr och en i medelsvår dressyr.

Morfar San Amour I var reservvinnare vid premieringen i Oldenburg och såldes för topp-pris vid den efterföljande auktionen. Han segrade i sitt hingsttest med bland annat 9,5 i ridbarhet och var 2009 placerad vid Bundeschampionat. Han har ett femtiotal godkända söner, med flertalet vinnar- och premiehingstar. Bland avkommorna återfinns många statspremieston och framgångsrika tävlingshästar.

Valley är premierad i SWB och godkänd i Westfalen.

Filmer

icon/stallion
  • Valley 1431 Hingstvisning 2021

  • Valley 1431 Bruksprovet 2021

Läs mer...