sv / en

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Foto: Kim C Lundin

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Foto: Lotta Gyllensten

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2015

Mankhöjd

173

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

M.C.J.M o F.A.M.M. Burgers

Kort om hingsten

Kane har topphärstamning för internationell dressyr!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr
  • Dräktighetsavgift 9000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Kane har en taktmässig, aktiv, vägvinnande och framåtgripande skritt. Han har en schvungfull, vägvinnande, bärig, elastisk, reglerbar trav i uppförsbacke. Galoppen är bärig, luftig, rytmisk, med bra register.

Kane bedömdes under det svenska bruksprovet vara en harmonisk, samarbetsvillig, aktiv häst som arbetar genom kroppen, i uppförsbacke. Han tilldelades gångartspoängen 9,0 – 9,0 – 9,5 och blev bruksprovsvinnare 2019. Testryttarna berömde Kanes ridbarhet, med bra självbärighet och förmåga att variera steglängd.

Kane vann SWB Stallion Trophy som fyraåring med rekordpoängen 9,5 – 10,0 (totalt 97,5%) från testryttaren Charlotte Dujardin. Poängen var de allra högsta som delades ut under finalen av fyraårschampionatet under SWB Equestrian Weeks. Charlottes omdömen om hingsten var bland annat att han har en fantastisk balans, bärighet och ridbarhet – helt rätt för Grand Prix.

Kane kom tvåa med poängen 8,25 i sitt sportprov i Münster-Hahndorf i februari 2020. Kane gar med Caroline Darcourt placeringar i MsvB som sexåring 2021.

Avkommor

icon/stallion

De första avkommorna är födda 2020 och ser mycket lovande ut. Ett av de allra högst bedömda fölen i landet och därmed pristagare i LövstaStar för föl är e. Kane.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Dream Boy är en modern hingst med mycket karisma och synnerligen bra modell för dressyr. Dream Boy är Vivaldis första godkända son i KWPN och modern Resia är ett elitsto. Dream Boy, med Hans-Peter Minderhoud i sadeln, ingick i det holländska laget vid VM 2018.

Modern Toscana har tilldelats predikaten Stb och Elite i KWPN. Hon har lämnat en avkomma i medelsvår dressyr. Mormodern Vanessa har tilldelats predikaten Stb, Keur och Prestatie i KWPN. Bland hennes avkommor finns Glorant som tävlat internationell Grand Prix med Anky van Grunsven och två avkommor som meriterat sig i Prix St Georges respektive medelsvår dressyr. Vanessa har även lämnat en avkomma i 130-hoppning.

Morfar Krack C har egna toppmeriter i Grand Prix dressyr med Anky van Grunsven i sadeln. Krack C är känd för att lämna mycket rörliga avkommor och har lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar. I tredje led återfinns Selle Francais-hingsten Oracle.

Kane är godkänd i SWB, Oldenburg, Westfalen och Hannover.

Filmer

icon/stallion
  • Kane 1392 hingstvisning Flyinge 2022

  • Kane 1392 hingstvisning 2021

  • Sport test Münster 2020

  • Sport test Verden 2020

  • Hingstvisning 2020

Läs mer...