sv / en

Bild 1 av 6

Foto: Marielle Andersson Guye

Bild 2 av 6

Foto: Marielle Andersson Guye

Bild 3 av 6

Foto: Marielle Andersson Guye

Bild 4 av 6

Foto: Kim C Lundin

Bild 5 av 6

Foto: Roland Thunholm

Bild 6 av 6

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2016

Stationerad

Lövsta Seminstation/Borebackar Gård

Mankhöjd

171

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

ZG Erik och Marie-Jose Sleutels

Kort om hingsten

Bruksprovsvinnaren 2020 - med topphärstamning!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr, gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 5500 kr
  • Levande föl 7000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Enelzkey SR vann bruksprovet med exteriörpoängen 39,5 och 9 på typ. Han bedömdes vara en långlinjerad, högställd och harmonisk hingst med uttrycksfullt huvud och välformad hals.

Gångarterna bedömdes vara vägvinnande, taktmässig skritt med god energi, traven är ganska rörlig med fin rytm och galoppen (9,0 poäng) är rörlig, i uppförsbacke, med bra balans.

Enelzkey fick 9,5 för temperament och utvecklingsbarhet. Han har stor kapacitet, god balans, ryggverkan och framåtbjudning. Enelzkey har också snabb reaktionsförmåga, han är uppmärksam, samarbetsvillig, orädd och har stort scoop.

Testryttarna poängterade hans mycket goda balans i galoppen. Han ansågs vara scoopy och ha bra kapacitet. Även under testridningen poängterades hans fina typ.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Eldorado van de Zeshoek har själv meriter upp till Grand Prix- hoppning och har lämnat otaliga framgångsrika tävlingshästar. Modern Penelza Z har lämnat en avkomma som tävlar i 135 hoppning samt en godkänd hingst i AES.

Morfar Papillon Rouge är har återfunnits högt upp i listan över de bästa hopphingstarna och har lämnat flertalet avkommor som tävlar svår klass internationellt. Papillon Rouge vann ”the Mediterranean games” 1991 och var en av finalhästarna vid OS 1992. Mormodern Enelza (med predikatet Prest i KWPN) har lämnat Olympia och Kanelza som tävlar i 160-klasser i hoppning. Enelza har också lämnat en avkomma i 150 hoppning, två i 145 samt en i 130-klasser. Almé Z i tredje led tävlade Grand Prix hoppning och var en otrolig förärvare, många är de ättlingar som tävlat OS och mästerskap. Mormors mor Amelza har lämnat en godkänd hingst, Ortega vd Wijnendaele. Hon har också lämnat en avkomma med predikatet Prest i KWPN samt en med predikatet Ster.

Enelzkey SR är godkänd i SWB och BWP.

Filmer

icon/stallion
  • Enelzkey SR Hingstvisning 2021

  • Enelzkey SR hingstvisning 2020

  • Lär känna Enelzkey SR

  • Enelzkey Pavo Cup, 4 yr

Läs mer...