sv / en

Borebackar Gård

För att komma närmare våra kunder så öppnade Lövsta under 2020 en Skånehub för hingstar på Borebackar Gård i Torna-Hällestad.

Alexandra Mörner och Rebecca Milton.

Borebackar Gård ligger i natursköna Torna-Hällestad strax nordöst om Lund. På anläggningen finns 22 boxar, ridhus, stor utebana och skrittmaskin. Här finns också ett labb och nybyggd hall där de Skånebaserade hingstarna tappas.

På Borebackar Gård utbildas unga hopphästar och genom samarbetet med Lövsta Stuteri även hopphingstar. Gården drivs av Alexandra Mörner, femte generationen i ägarfamiljen, och hennes man Niko Röhlcke. Utbildningsverksamheten sker i nära samarbete mellan stallchefen och beridaren Rebecca Milton och Lövstas avelsrådgivare Jens Fredricson, som är en viktig person för Lövstas avelsverksamhet. Det finns också ett samarbete med ryttaren Thomas Ryan som rider ett par av Lövstahingstarna.

Seminverksamheten på Borebabackar Gård sker i nära samverkan med teamet på Lövsta Seminstation med det gemensamma målet- att ditt sto ska bli dräktigt!

Hingstarna är noga utvalda baserade på en kombination av prestationsegenskaper, temperament och ridbarhet. Samtidigt arbetar vi med att varje hingst får en optimal daglig tillvaro för att leverera sperma av toppkvalitet.

Kontakt:

Alexandra Mörner
+46708-660419
alexandra.morner@me.com

Rebecca Milton, Stallchef
+46735762657
rebecca_milton@hotmail.com

Stella Röhlcke, hoppryttare
stella.rohlcke@me.com

Läs mer...

icon/story