sv / en

Borebackar Gård

För att komma närmare våra kunder så öppnade Lövsta under 2020 en Skånehub för hingstar på Borebackar Gård i Torna-Hällestad.

Alexandra Mörner och Rebecca Milton.

Borebackar Gård ligger i natursköna Torna-Hällestad strax nordöst om Lund. På anläggningen finns 18 boxar, ridhus, stor utebana och skrittmaskin. Det finns också en tapphall med labb för avelsverksamheten och ett undersökningsrum där veterinärer kan ta emot kunder. På Borebackar Gård finns möjligheten att få hjälp med att tappa sin hingst under seminsäsongen. Gården är ansluten till transportslingan, så en helhetslösning för spermaskick finns att erbjuda!

På Borebackar gård utbildas hopphästar och genom samarbetet med Lövsta Stuteri även hopphingstar. Här finns också ett seminlabb och en nybyggd hall där de skånebaserade hingstar tappas. Gården drivs av Alexandra Mörner, femte generationen i ägarfamiljen, och hennes man Niko Röhlcke. Utbildningsverksamheten sker i nära samarbete mellan stallchefen Rebecca Milton och Lövstas avelsrådgivare Jens Fredricson, som är en viktig person för Lövstas avelsverksamhet.

Seminverksamheten på Borebabackar Gård sker i nära samarbete med teamet på Lövsta Seminstation med det gemensamma målet- att ditt sto ska bli dräktigt!

Hingstarna är noga utvalda baserade på en kombination av prestationsegenskaper, temperament och ridbarhet. Samtidigt arbetar vi med att varje hingst får en optimal daglig tillvaro för att leverera sperma av toppkvalitet.

Kontakt:

Alexandra Mörner
+46708-660419
alexandra.morner@me.com

Rebecca Milton, Stallchef
+46735762657
rebecca_milton@hotmail.com

Stella Röhlcke, hoppryttare baserad i Holland.
stella.rohlcke@me.com

Läs mer...

icon/story