Icons/plus Icons/minus Välj tema

 • Smittskydd

  51. Smittskydd

  Semin- och tävlingssäsongen är igång och i och med det blir smittskyddsfrågan extra aktuell. vad behöver man egentligen tänka på för att förhindra smitta? Vår seminveterinär på Flyinge, Ylva Naeve, svarar och förklarar.

 • 1 Hur ett föl blir till 1

  50. Veterinärens vårtips

  Årstiden vi alla har längtat efter är här. men vad behöver man tänka på som hästägare under våren? I det här avsnittet gästas vi av veterinären Helena Gunnarsson som delar med sig av sina värdefulla tips.

 • Lövsta Flyinge

  49. Lövsta - Flyinge

  Lövsta Stuteri etablerar stostation på Flyinge! I det här avsnittet gästas vi av stationschef Malin Cohlin och seminveterinären Ylva Naeve som berättar mer om allt inför den stundande säsongen på Flyinge.

 • Image

  48. Veterinärens vintertips

  Den här veckan gästas vi av veterinären och svårklassryttaren Helena Gunnarsson. Vad är viktigt att tänka på nu under vintern? Helena tipsar om bra saker att göra för att hålla din häst pigg och fräsch under vinterhalvåret. 

 • 1 Hur ett föl blir till 10

  47. Avel för sporten

  I det här avsnittet gästas vi av AVN:s ordförande Christina Olsson. Christina delar med sig av sina tankar efter årets talangrådgivning för gångartshästar och sen berättar hon sitt bästa tips inför avelssäsongen 2022

 • 1 Hur ett föl blir till 7

  46. Biologisk mångfald

  Vad är egentligen biologisk mångfald och varför är det viktigt? Det reder vi ut med våra hållbarhetsexperter, Camilla Välimaa och Jenny Blomberg, i veckans avsnitt. 

 • 1 Hur ett föl blir till 6

  45. Uppsnack inför LFC final

  Det har blivit dags för finalen av Lövsta Future Challenge Dressage! Den här veckan gästas vi av en av finalryttarna, Emma Jönsson, som berättar mer om hur hon tänker inför att få rida den åtråvärda finalen på Friends.

 • IMG 8978

  44. Unghästens hoppträning

  Björn Svensson från Unghästverkstaden gästar oss denna vecka igen. Vi fortsätter resan med att utbilda en unghäst. Hur gör Björn när han hoppar in de fyraåriga hästarna och hur lägger han upp träningen?

 • IMG 8980

  43. Inför Unghästtesterna

  I veckans avsnitt gästas vi återigen av unghästutbildaren Björn Svensson. Vi pratar om hur Björn förbereder sina treåriga hästar inför unghästtesterna på bästa sätt. Vad är viktigt att träna på och hur anpassar man träningen?

 • 1 Hur ett föl blir till 2

  42. Unghästutbildning - Då och Nu

  Lövstas podcast är tillbaka efter ett uppehåll och den här gången gästas vi av unghästutbildaren Björn Svensson som driver Unghästverkstaden. Vi pratar om hur unghästutbildningen har utvecklats genom åren och hur Björn tänker kring inridning, när är en häst egentligen inriden?

 • Vad ska hästen äta

  41. Vad ska hästen äta?

  Vilket hästfoder är egentligen bra för både miljön och våra hästar? Vi gästas av hållbarhetsexperterna Camilla Välimaa och Jenny Blomberg som delar med sig av sina bästa tips och råd kring foder.

 • Tips och råd från veterinären

  40. Veterinärens tips och råd

  Den här veckan gästas vi av veterinären och svårklassryttaren i dressyr Helena Gunnarsson. Hon delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter som veterinär. Och vad ska man alltid ha hemma i sin sjuklåda i stallet?

 • Att ha häst i träning

  39. Att ha häst i träning

  Att ha häst i träning kan vara givande för ryttaren, hästen och hästägaren. Men vad behöver man tänka på om man har en häst i träning? Den här veckan reder vi ut avtalsfrågor kring samarbeten och samägande tillsammans med advokaten och svårklassryttaren Jenny Johansson.

 • 1 Hur ett föl blir till 15

  38. Vad händer med gödslet?

  Den här veckan gästas vi av hållbarhetsexperterna Camilla Välimaa och Jenny Blomberg. Vi pratar om hästens gödsel - hur återanvänder vi och hanterar gödslet på ett miljövänligt sätt?

 • Lurbro Ridklubb

  37.Lurbo Ridklubb - vinnare av LFC's Hållbarhetspris

  Den här veckan gästas vi av årets vinnare av Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris - Lurbo Ridklubb. Anna och Alexandra från Lurbo Ridklubb berättar mer om hur ridklubben på bara fyra år har lyckats ställa om till en mer hållbar verksamhet för både hästar och människor.

 • 1 Hur ett föl blir till 45

  36. Möt Lövstas hingstansvarige

  I veckans avsnitt gästas vi av Lövstas hingstansvarige Florian Darcourt. Florian ger sin syn på svensk kontra europeisk avel - vilka likheter och skillnader finns det? Dessutom berättar han mer om hur Lövsta Seminstation har utvecklats genom åren.

 • 1 Hur ett föl blir till 11

  35. I huvudet på uppfödarna

  I det här avsnittet gästas vi av uppfödarna Christina Olsson och Sara Grandin. Hur går deras tankar inför en avelssäsong och hur hittar man den perfekta hingsten till sitt sto?

 • 1 Hur ett föl blir till 8

  34. Uppfödarens avtal

  I veckans avsnitt gästas vi av advokaten och svårklassryttaren Jenny Johansson. I väntan på det där efterlängtade fölet är det lätt att glömma bort vad som är viktigt att tänka på. Vilka avtal och kontrakt behöver man ha på plats innan man börjar processen med att skaffa föl?

 • 1 Svensk avel

  33. Svensk avel

  I veckans avsnitt gästas vi av AVN:s ordförande Christina Olsson. Christina delar med sig av hennes tankar kring uppfödning och avel i Sverige. Och hur tror hon den svenska aveln ser ut om 5 år?

 • 1 Hur ett föl blir till 1

  32. Hästar & Ryttare

  I det här avsnittet gästas vi av Jens Fredricson och Linda Hemmingsson. Vi pratar om hur man som ryttare ska göra för att bli "ett med hästen”. Vad behöver du som ryttare göra för att plocka fram ditt bästa jag på hästryggen?

 • 1 Hur ett föl blir till 5

  31. Hingstvisningsspecial del 3

  I sista delen av vår hingstvisningsspecial-serie gästas vi av Caroline Darcourt och Yvonne Österholm. Hör när dem berättar mer om dressyrhingstarna som dem rider, hur är dem och vilka är deras bästa egenskaper?

 • 1 Hur ett föl blir till 1

  30. Hingstvisningsspecial del 2

  I det här avsnittet gästas vi av Jens Fredricson och Rebecca Milton. Vi pratar om hopphingstarna, hur är hingstarna att rida och vilka är deras bästa egenskaper? Dessutom svarar ryttarna på lyssnarnas frågor om hingstarna.

 • 1 Hur ett föl blir till 43

  29. Hingstvisningsspecial del 1

  I det här avsnittet pratar vi med ryttarna inför den stundande digitala hingstvisningen. Hur är dressyrhingstarna att rida och vilka är deras bästa egenskaper? Ryttarna berättar mer om dressyrhingstarna och svarar på följarnas frågor.

 • 1 Hur ett föl blir till 38

  28. Framgångsrecept

  Hur gör man för att hitta sitt eget framgångskoncept som ryttare? I det här avsnittet gästas vi av två talangfulla ryttare, Carl Hedin och Hugo Wihlmark. Hur ska man som ryttare hitta sitt system för att nå framgång på lång sikt? Carl och Hugo delar med sig av sina egna tankar och erfarenheter.

 • 1 Hur ett föl blir till 36

  27. En hållbar förändring

  I det här avsnittet gästas vi återigen av hållbarhetsexperterna Camilla Välimaa och Jenny Blomberg. Vi pratar om vad hästnäringen behöver göra för att skapa en hållbar förändring.

 • 1 Hur ett föl blir till 25

  26. Hållbara & friska hästar

  I det här avsnittet gästas vi återigen av veterinären Ulrika Lagerquist. Ulrika berättar mer om hur man, genom allsidig och varierande träning, kan få hållbara och friska hästar på lång sikt.

 • 1 Hur ett föl blir till 24

  25. Sälja häst

  I det här avsnittet gästas vi återigen av juristen och svårklassryttaren i hoppning, Jenny Johansson, som är specialiserad inom Equine Law. När man ska sälja häst förekommer det en hel del juridiska frågor, Jenny berättar mer om vad som är viktigt att tänka på när man ska sälja häst.

 • 1 Hur ett föl blir till 19

  24. Hållbarhet i Hästsverige

  I det här avsnittet gästas vi av hållbarhetsexperterna Jenny Blomberg och Camilla Välimaa. Vi pratar om aktuella hållbarhetsfrågor inom hästnäringen och hur man får till en förändring.

 • 1 Hur ett föl blir till 21

  23. Optimal känsla i sadeln

  I det här avsnittet gästas vi återigen av Lövstas personliga tränare, Linda Hemmingson. Vi pratar ryttarträning, hur man gör en årsplanering och hur man tar reda på vad man behöver träna på.

 • 1 Hur ett föl blir till 12

  22. Allsidig träning & rehabilitering

  I det här avsnittet gästas vi av veterinären Ulrika Lagerquist. Hon berättar mer om hur man får en hållbar och frisk häst på lång sikt med hjälp av allsidig träning.

 • 1 Hur ett föl blir till 5

  21. Skapa din drömträdgård

  I det här avsnittet gästas vi för andra gången av Lövsta Stuteris trädgårdsmästare Katarina Rickman. Hur skapar man sin drömträdgård? Vart börjar man och vad är viktigt att tänka på? Katarina delar med sig av sina bästa tips!

 • 1 Hur ett föl blir till 4

  20. Vad är en trädgård?

  Vad är egentligen en trädgård? I det här avsnittet gästas vi av Lövsta Stuteris trädgårdsmästare Katarina Rickman. Hon delar med sig av sina tankar kring trädgårdar av olika slag - både små som stora. Dessutom får vi höra om hur trädgården på Lövsta har växt fram genom åren.

 • 1 Hur ett föl blir till 3

  19. Ridhästen i Sverige

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas avelsrådgivare och elitryttaren, Jens Fredricson. Vad har vi för ridhästar i Sverige, hur är dagens ridhästar? Jens berättar om hur hans tankar går kring den frågan.

 • 1 Hur ett föl blir till 17

  18. Köpa häst

  I det här avsnittet gästas vi av juristen och svårklassryttaren i hoppning, Jenny Johansson, som är specialiserad inom Equine Law. Vid hästköp förekommer en hel del juridiska frågor, Jenny berättar mer om vad som är viktigt att tänka på vid köp av häst.

 • 1 Hur ett föl blir till 15

  17. Träna som ryttare

  I det första avsnittet av "15 Minuters..." vintersäsong gästas vi av Lövsta teamets personliga tränare, Linda Hemmingson. Hon berättar mer om vilken typ av avsutten träning som är viktig för ryttare.

 • 1 Hur ett föl blir till 10

  16. Passionen

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas Antonia Ax:son Johnson, som berättar mer om viljan att ge tillbaka till ridsporten

 • 1 Hur ett föl blir till 35

  15. Lövsta Stuteri

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas Antonia Ax:son Johnson, som berättar mer om Lövsta Stuteri och resan fram till idag.

 • 1 Hur ett föl blir till 9

  13. Embryotransfer

  I det här avsnittet gästas vi av Lövsta Stuteris stuteriveterinärer, Görel Nyman och Lena Malmgren, som berättar mer om hur en embryotransfer går till.

 • 1 Hur ett föl blir till 11

  14. Kärleken till hästarna

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas Antonia Ax:son Johnson, som berättar om hur kärleken till hästarna började.

 • 1 Hur ett föl blir till 8

  12. Hopphästens utbildning

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas avelsrådgivare, Jens Fredricson. Han delar med sig av sina tankar kring hopphästens utbildning och berättar hur han själv gör när han utbildar sina hopphästar.

 • 1 Hur ett föl blir till 7

  11. Min utlandssatsning

  I det här avsnittet gästas vi av Lövsta Stuteris hoppryttare, Stella Röhlcke, som berättar mer om sin utlandssatsning i Holland.

 • 1 Hur ett föl blir till 6

  10. Stoets dräktighet

  I det här avsnittet gästas vi återigen av stuteriveterinärerna, Görel Nyman och Lena Malmgren, som berättar mer om stoets dräktighet.

 • 1 Hur ett föl blir till 33

  9. Lövsta Future Challenge Dressage

  I det här avsnittet gästas vi av Lövsta Future Challenge Dressage's projektledare, Kristina Berggren Fur. Hon berättar mer om talangsatsningen och Lövsta Future Challenge USA-satsning.

 • 1 Hur ett föl blir till 32

  8. Tinne Vilhelmson Silfvén

  I det här avsnittet gästas vi av Lövstas stuterichef, Tinne Vilhelmson Silfvén. Hon delar med sig av hur resan fram till idag har sett ut och hennes bästa minne med numera pensionerade Don Auriello.

 • 1 Hur ett föl blir till 31

  7. Borebackar gård

  I det här avsnittet gästas vi av Alexandra Mörner och Rebecca Milton, som berättar mer om Lövsta Stuteris filial i Skåne – Borebackar gård i Torna-Hällestad.

 • 1 Hur ett föl blir till 30

  6. Lövsta Future Challenge

  I det här avsnittet gästas vi av Lövsta Future Challenge Jumping's projektledare, Emelie Broman Tegelberg. Hon berättar mer om Lövsta Future Challenge och dessutom släpper hon en rolig nyhet i slutet av avsnittet.

 • 1 Hur ett föl blir till 29

  5. Dressyrhästens utbildning

  I det här avsnittet gästas vi av Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt, som berättar mer om dressyrhästens utbildning.

 • 1 Hur ett föl blir till 27

  4. Hopphingstar

  I det här avsnittet gästas vi av Jens Fredricson, Lövstas avelsrådgivare, som berättar mer om hopphingstarna och hur han själv tänker när han letar hingstämnen.

 • 1 Hur ett föl blir till 26

  3. Hingstar & spermier

  I det här avsnittet gästas vi av stuteriveterinärerna Görel Nyman och Lena Malmgren, som delar med sig av sin kunskap om hingstar och spermier.

 • 1 Hur ett föl blir till 1

  2. Stoet på seminstationen

  I det här avsnittet gästas vi av stuteriveterinärerna Lena Malmgren och Görel Nyman, som berättar mer om stoet och hur man ska tänka som stoägare.

 • 1 Hur ett föl blir till

  1. Hur blir ett föl till?

  I första avsnittet gästas vi av Lövsta Seminstations stuteriveterinärer, Lena Malmgren och Görel Nyman, som berättar om hur ett föl egentligen blir till.