sv / en

Om Lövsta - Stjärnborg

Genom avelsarbetet på Lövsta - Stjärnborg med topphingstar och seminverksamhet av yttersta klass, får vi fram morgondagens stjärnhästar.

Lövsta Seminstation. Foto: Andreas Jonsson

Lövsta - Stjärnborg har sedan den fullskaliga satsningen 2011 vuxit till att bli en av de marknadsledande i Sverige.

Lövsta - Stjärnborg vänder sig till stoägare som vill betäcka sitt sto. Både hingstar stationerade på Lövsta - Stjärnborg och hingstar från övriga Sverige och Europa används för att få tillgång till hela den internationella marknaden. Seminstationen består av en komplett avelsanläggning med genomtänkta lösningar för både hingstar, ston och föl. Anläggningen rymmer såväl stall, lösdrift, rehabcenter, skrittmaskin och ridhus som galoppbana i underbar ridnatur. Lövsta - Stjärnborg är vackert belägen i en fantastisk miljö för både människor och hästar.

Lövsta - Stjärnborg erbjuder ett brett utbud av internationellt eftertraktade topphingstar, med både dressyr- och hopphingstar på stationen. Alla hingstar är utvalda baserade på en kombination av prestationsegenskaper, temperament och ridbarhet. Vår tro är att alla de egenskaperna måste samverka för att skapa en hingst av absoluta toppkvalitet. I linje med vår vision att tillföra Sverige kvalitetshästar genom vårt avelsarbete fortsätter vi att samarbeta med utländska hingsthållare och internationella avelsförbund.

I vår ambition att förstärka den svenska aveln, och därigenom sporten med topphästar, har vi fokuserat på att stona ska få bästa möjliga omvårdnad. För att bli en än mer komplett anläggning utvecklades under 2019 Lövsta Horse Fitness för att tillhandahålla rehabilitering och träning för en mer hållbar och frisk häst.

Under 2020 öppnades Lövstas Skånebas, Borebackar Gård i Torna-Hällestad, för att komma närmare våra kunder i söder. Borebackar gård är en toppmodern utbildningsanläggning där några av Lövstas topphingstar är i träning. Gården drivs av Alexandra Mörner och hennes man Niko Röhlcke. Stallchef är Rebecca Milton som sedan länge har arbetat med Lövsta Stuteri och Lövstas hopphingstar. Utbildningsverksamheten sker i nära samarbete med Lövstas avelsrådgivare, Jens Fredricson, som är en viktig person för Lövstas avelsverksamhet.

På Lövsta - Stjärnborg och Borebackar Gård arbetar veterinärer, seminassistenter och medarbetare mot ett gemensamt mål – att ditt sto ska bli dräktigt! Teamet på båda gårdarna arbetar både i nära samarbete inom sitt team och gentemot teamet på den andra gården för att nå bästa möjliga slutresultat för dig som kund. Läs mer om Borebackar här.

Med spetskompetens i kombination med högkvalitativ utrustning i laboratorier och tapphallar samt seminhall ger vi dig och ditt sto största chansen att lyckas i avelsarbetet.

Personligt omhändertagande för dig som lämnar ditt sto för betäckning hos oss är vår största prioritet. Tydlighet, tillit och trygghet i samarbete med vårt Lövsta-team är den känsla vi vill lämna hos våra kunder. Vi lovar dig personlig service, kvalitet och omtanke.

Hästens välbefinnande i första rummet - hos oss är ditt sto en prinsessa!

Malin Cohlin,
Stationschef

Läs mer...

icon/story