sv / en

Antonia & Lövsta

År 2000 möttes Tinne Vilhelmson Silfvén och jag på en kall ridhusläktare på Lövsta. Men historien tar oss mycket längre tillbaka än så. I över 150 år har tidigare generationers kärlek till hästen varit såväl en glädje som drivkraft.

Antonia Ax:son Johnson och Tinne Vilhelmson Silfvén. Foto: Roland Thunholm

Tinne och jag bestämde nog redan där, på ridhusläktaren, att vi tillsammans skulle skapa det som idag är Lövsta Stuteri. Vi enades kring en djup ödmjukhet inför hästar och deras förtrollande väsen. Vi beslöt oss för att bygga en verksamhet med Tinnes djupa kunskap, känsla och erfarenhet som bas.

Vår vision är att utveckla svensk och internationell ridsport. Det gör vi genom utbildning och tävling med hästar av högsta kvalitet både inom dressyr och hoppning samt utveckling av unga talangfulla hästar och ryttare. Genom avelsarbetet på Lövsta Seminstation, med topphingstar och seminverksamhet av yttersta klass, får vi fram morgondagens stjärnhästar.

Sedan starten år 2000 har verksamheten utvecklats på många områden. Ett fint exempel är Lövsta Future Challenge, vår satsning på unga ryttare och unga hästar, som gett den svenska ridsporten många framgångsrika framtidsekipage.

Under 2019 öppnade vi Lövsta Horse Fitness, ett initiativ som erbjuder rehabilitering och träning för en hållbar och frisk häst.

Vår verksamhet präglas av fem E:n, orden ekologi, empati, ekonomi, estetik och etik. 2011 valde vi därför att miljöcertifiera Lövsta Stuteri som världens första kombinerade tävlings- och avelsverksamhet. Vi är övertygade om att vi kan spela en roll. Vårt motto är;

Save the earth, it's the only planet with horses.

Vi känner dagligen stor glädje i vårt arbete, i de magiska ögonblicken av möten mellan häst och människa. De ger oss energi att fortsätta utveckla vår verksamhet med alla våra fantastiska medarbetare. Vi vet att hästarna gör oss till bättre människor. Vi kan göra skillnad.

Antonia Ax:son Johnson

Läs mer...

icon/story