Senaste

Alla nyheter

Toppförärvaren Cristallo II 1366 tillbaka på Lövsta Stuteri

Lövsta Stuteri har köpt Cornet Obolensky-sonen Cristallo II 1366. Som sexåring vann han sin premiering i Münster-Handorf och 2010 var han reservchampion vid sitt bruksprov i Tyskland. Cristallo II har under sin karriär tävlats mycket framgångsrikt med Jerry Smit och under 2016 tävlades han av japanen Tadahiro Hayashi.

Cristallo (f. 2007 Cornet Obolensky – Cassini I) blev som fyraåring silvermedaljör vid unghästchampionaten i Westfahlen och 2012 kvalificerade hans sig för Bundeschampionaten.

Hans avkommor har imponerat och flera har visat sig mycket väl i unghästchampionat och har framgångar i klasser på väg mot svår hoppning. Avkommorna har en hög ridbarhet i kombination med en mycket fin teknik och inställning.

—” Cristallo II är en mycket välstammad hingst. Han har väldigt bra ridbarhet och ger en fin känsla i hoppningen. Vi har sett på avkommorna från hans första två år i Sverige att han förärver sig bra med de svenska stona.” säger Jens Fredricson, avelsrådgivare till Lövsta Stuteri.

Cristallo II fanns med i Lövstas hingstprogram 2017 – 2018 och nu finns han återigen tillgänglig för de svenska stona.

—”Det är oerhört glädjande att återigen kunna erbjuda topphingsten Cristallo II till våra stoägare. Cristallo II är en fantastisk förärvare, han var mycket populär under hans två år på stationen och därför känns extra roligt att ha honom på stationen hos oss igen." säger Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Seminstation.

Fadern Cornet Obolensky var mycket framgångsrik under Marco Kutscher och tillsammans tog de bland annat lagguld i EM 2011. Cornet Obolensky har producerat många godkända hingstar otaliga tävlingshästar i svår klass. I mödernet återfinns flera svårklasshästar.

Cristallo är godkänd i SWB, Hannover, Oldenburg-International, Westfalen, Rheinland, Mecklenburg och de sydtyska förbunden.

Berättelser från Lövsta

icon/story