Senaste

Alla nyheter

Spektakuläre Dante Weltino-sonen, Dantes Specter 1391, nu i Lövstas hingstprogram

Lövsta Stuteri är stolta över att kunna presentera Dantes Specter 1391 i hingstprogrammet 2021. En ung, lovande dressyrhingst, med ett mycket välmeriterat tyskt möderne och toppblod från den stora dressyrlegenden Donnerhall. Under bruksprovet berömde testryttarna speciellt hans ridbarhet.

Dantes Specter f. 2015 (Dante Weltino – Donnerball) ägs av Jessica Wall och sedan 2020 rids hingsten av Carl Hedin. Carl Hedin red hingsten till seger i SWB Stallion Trophy för femåringar under SWB Equestrian Weeks 2020 och nu matchas den uttrycksfulla hingsten för större utmaningar.

—”Dantes Specter är så där som jag gillar när hästar är – ridbar, begåvad och skitsnygg!” säger Carl Hedin

Fadern Dante Weltino har haft en framgångsrik karriär och med Therese Nilshagen i sadeln tog han lagbrons vid EM 2017 och var samma år fyra individuellt. Vid VM 2018 placerade sig ekipaget på tiondeplats individuellt och på en fjärdeplats med laget.

—” Dantes Specter är ett välkommet tillskott i hingstprogrammet. Både hans far och morfar har tävlat de allra högsta klasserna och det åtråvärda Donnerhall-blodet återfinns i dem båda. Vi är mycket glada över att kunna presentera denne fina Dante Weltino-son i programmet!” säger Malin Cohlin, stationschef

Modern La Donna S har lämnat den godkända helbrodern Dantes Dancer, som utbildas av Therese Nilshagen. I mödernelinjen återfinns flertalet godkända hingstar och avkommor med placeringar i både svår dressyr och hoppning. Bland tävlingshästarna utmärker sig den välkända Exquis Escapado som har flertalet segrar och placeringar i svår internationell dressyr tillsammans med Hans-Peter Minderhoud och Carl Hester.

Dantes Specter är godkänd i SWB. Läs mer om Dantes Specter här.

Foto: Zahlo Photo

Berättelser från Lövsta

icon/story