Senaste

Alla nyheter

Populär talangrådgivning för unga hästar på Lövsta Seminstation

Lövsta Seminstation öppnade upp för Talangrådgivning under två tillfällen i november. För kunder med tvååriga hästar efter Lövsta-hingstar fick uppfödare och ägare möjlighet att visa upp sina unga talanger för Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson.

Syftet med Talangrådgivningen var att ge uppfödare råd inför hästens kommande utbildning och den framtida karriären. Här ges en möjlighet att åka iväg med den unga hästen, visa upp hästen och få individuell rådgivning. Upplägget visade sig vara mycket uppskattat. Vi passade på att ta en pratstund med två av hästägarna för att se hur de upplevde vår Talangrådgivning.

—”Mina förväntningar var att vi delvis skulle få öva lite inför treårstestet men också att få visa upp honom inför så duktiga människor. Det blev verkligen en bra dag, allt var väldigt avslappnat och hästarna fick de bästa förutsättningarna. För mig som hästägare var den här möjligheten väldigt värdefull och jag fick hjälp med vad jag ska fokusera på framöver. Sen var det såklart roligt att höra fina lovord om hans gångarter. ” säger Cornelia Seger.

De unga dressyrhästarna visades för hand och lösa i ridhuset, de unga hopphästarna löshoppades. En av de som passade på att visa upp sin häst för Jens Fredricson var Lisa Koukila.

-”Vår häst heter Coretta K, en egen uppfödning, hon är efter Cristallo II u. Qvittra- Quite Easy- Cortez. Det kommande målet är 3-årstest, så det här var en bra övning inför det. Man är alltid lite nervös när man ska visa upp sin häst. Man tänker mycket på vad proffsen ska tycka. Kommer hästen att sköta sig? Men personalen på Lövsta och Jens skötte det utmärkt. Känslan var väldigt avslappnad. Det var också ett bra tillfälle för hästen att öva på att åka hemifrån och vara i ett annat ridhus utan att för höga krav ställdes.“

Både Jens och Tinne var nöjda med de båda rådgivningarna.

“Talangrådgivningen var ett ypperligt tillfälle för oss att se hur hingstarna förärver sig och samtidigt få chansen att träffa hästägaren på plats i ridhuset. Det var en rolig dag med personlig rådgivning, fast med hästen i centrum såklart.” — säger Jens Fredricson.

Berättelser från Lövsta

icon/story