Senaste

Alla nyheter

Lövsta Top 10 Dressage sätter hästkrafter i rörelse för Pippi of Today

Lövsta Top 10 Dressage är inte bara tillbaka med en dressyrtävling i världsklass. Tillsammans med Sweden International Horse Show kommer Lövsta Stuteri samla in pengar till Pippi of Today, ett initiativ av Astrid Lindgren Aktiebolag i samarbete med Rädda Barnen. Initiativet vill stötta flickor på flykt till en bättre framtid.

Pippi of Today startades i samband med Pippi Långstrumps 75-årsdag för tre år sedan. Idag befinner sig miljontals barn på flykt, fler än när Astrid Lindgren skrev boken om Pippi Långstrump under slutet av andra världskriget. Sedan start har man nått över 55 000 flickor i 19 länder, men behovet är fortfarande stort och flickor är extra utsatta. Under Sweden International Horse Show vänder sig initiativtagarna både till toppryttare, besökare och sponsorer för att tillsammans kunna stötta ännu fler flickor!

Insamlingen som pågår under Sweden International Horse Show har initierats av Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri. Med en donation på 50 000 kronor hoppas hon ge kampanjen en flygande start.

- “Precis som Pippi, med sin extraordinära kraft, mod och styrka, representerar varje flicka på flykt en potential att övervinna svårigheter som vi har svårt att ens föreställa oss. Deras verklighet består av hinder som kan verka övermäktiga att komma över. Men jag vet också att det inom oss alla hästmänniskor finns en Pippi, som inte bara är stark och modig utan även snäll och omtänksam. Låt oss tillsammans skapa hästkrafter som gör det lite lättare för dessa flickor att ta sig över hindren de möter. Hästkrafter kan nå långt bortom tävlingsbanorna och tillsammans kan vi nå dem som behöver det allra mest”.

Så här deltar du - alla kan vara med, inget bidrag är för litet

Man kan vara med och bidra till insamlingen på plats på Friends Arena och såklart kan man även delta hemifrån.

Redan nu kan du vara med och hjälpa till, med alltifrån 1 krona och uppåt genom att swisha till Rädda Barnens sida 123 645 47 48. Under tävlingarna kommer man kunna följa insamlingen via en egen sida.

Sweden International Horse Show bidrar också med 15 000 kr till insamlingen.

Rädda Barnen på plats

Rädda Barnen kommer finnas på plats i sin monter på Friends Arena. Här kan alla som bidrar till initiativet tävla om fina priser som halsband från Maria Nilsdotter, få veta mer om Pippi of Today och handla Pippi-produkter där en del av pengarna går till arbetet med att stötta flickor på flykt.

- "Hästsporten är Sveriges näst största sport bland unga och ett viktigt sammanhang för väldigt många, inte minst unga tjejer. Vi är så glada över att vara del av Sweden International Horse Show 2023 och vill rikta ett stort tack till Lövsta Stuteri och alla som bidrar till insamlingen! Ert stöd är ovärderligt för vårt arbete med att stötta de tusentals flickor som är på flykt runtom i världen", säger Åsa Regnér, Generalsekreterare på Rädda Barnen.

Kampanjen kommer även porträtteras genom Lövsta Top 10-ryttarna. Håll utkik i sociala kanaler och på Friends Arena. Insamlingen öppnar redan nu och pågår fram till söndag kväll den 3 december.

Berättelser från Lövsta

icon/story