Senaste

Alla nyheter

Lövsta Stuteri arrangerar talangrådgivning för morgondagens stjärnor

För första gången arrangerar Lövsta Stuteri talangrådgivning för årets föl och 2018 års avkommor efter Lövsta-hingstar. Vid fyra olika tillfällen under hösten kommer hästägare till hästar efter Lövsta-hingstar få möjligheten att få tips och råd av Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson om fortsatt matchning av hästen.

Talangrådgivningen kan vara ett bra tillfälle att få råd inför hästens kommande utbildning och den framtida karriären. Här ges en möjlighet att åka iväg med den unga hästen, visa upp hästen och få individuell rådgivning. Talangrådgivningen förbereder även den unga hästen inför kommande unghästtester.

Talangrådgivningen är ett ypperligt tillfälle för oss att se hur hingstarna förärver sig och samtidigt få chansen att träffa hästägaren på plats i ridhuset. Jag ser fram emot att ha en personlig rådgivning med hästen i centrum. — säger Jens Fredricson

Talangrådgivningen kommer att gå av stapeln i Skåne på Lövstas filial och samarbetspartner Borebackar gård och i Stockholm på Lövsta Seminstation. Jens Fredricson och Tinne Vilhelmson Silfvén kommer att närvara både i Stockholm och i Skåne.

Möjligheten att få se många avkommor efter hingstar jag känner väl och att samtidigt få chansen att möta uppfödare på plats känns otroligt bra och spännande. — säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Första talangrådgivningen för hopphästar födda 2018 och 2020 sker på Borebackar gård 3 november. Den andra talangrådgivning för hopphästar äger rum den 17 november på Lövsta Seminstation. För gångartshästar sker den första talangrådgivningen den 8 november på Lövsta Seminstation och den andra går av stapeln på Borebackar gård den 21 november. Talangrådgivningen är kostnadsfri.

De tvååriga hästarna visas för hand och lösa i ridhuset. Hopphästarna löshoppar, med individuellt anpassad höjd och antal språng. Fölen visas antingen med eller utan mamma, beroende på om de är avvanda eller inte, för hand och lösa i ridhuset. Avkommorna och fölen kommer att fotas samt filmas vid rådgivningen. Hästägarna får tillgång till allt material i efterhand. Dessutom finns det möjlighet att saluföra hästen eller fölet på hemsidan.

I första hand kommer plats att beredas till avkommor till ston antagna i LövstaStar 2017 och 2019 samt föl födda 2018 och 2020 med utmärkelsen LövstaStar.

Anmälan till talangrådgivning för hästar sker här och för föl här.

Foto: Andreas Jonsson

Berättelser från Lövsta

icon/story