Senaste

Alla nyheter

Internationellt samarbete skapar optimala förutsättningar för utbildning av unga talanger

Den godkände hingsten Enelzkey SR 1409 kommer att tillbringa kommande säsong i Holland vid det väletablerade Rainbow Abbervail Stables, för utbildning och tävling.

Abbervail Stables drivs av Bart Lips och Claudia Verburgt, båda mycket framgångsrika hästutbildare och tävlingsryttare. Bart har blivit ett känt namn i Europa mycket på grund av sin skicklighet att ta fram och utbilda hopphingstar:

- ” Vår verksamhet är till stor del inriktad på att utbilda och utveckla unga hingstar. För oss handlar det mesta om grundarbete, att hästarna ska känna sig trygga med sin uppgift. Vi lägger också stor vikt på att de ska få var a just hästar, med varierat arbete, hagvistelse och allt som hör därtill. Enelzkey är en mycket karismatisk häst med mycket potential. Vi tror verkligen att han är en häst som kommer vara högintressant för både sport och avel på högsta nivå” – säger Claudia och Bart.

Enelzkey har haft två bra år i avel med placering på ”topp 10-listan” för mest använda hopphingstar och hans avkommor från 2020 har bedömts högt på fölbedömningar runt om i landet.

Vi tror mycket på vår hingst som blev Bruksprovsvinnare 2020 och vill ge honom de bästa möjligheterna att utvecklas.
Efter en provperiod under vintern så har vi beslutat att ge honom ett år med fokus på utbildning och tävling. Enelzkey SR kommer finnas tillgänglig via fryst sperma.

Berättelser från Lövsta

icon/story