Senaste

Alla nyheter

Hingsten El Barone 111 och hans ryttare Malin Baryard Johnsson vill bidra till hästars välfärd genom ReGive

Sedan en tid tillbaka rids den av Lövsta Stuteri ägda hingsten El Barone 111 av Malin Baryard Johnsson. Ekipaget har redan haft stora framgångar på tävlingsbanorna. Tillsammans lanserar de nu ReGive som innebär att 10% av inhoppade prispengar går till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.

Projektet ReGive som initierats av Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson syftar till att bidra till organisationer som har hästens hälsa och välmående i fokus. I år går pengarna till Brooke, som arbetar för att främja förhållanden för arbetande hästar, mulor och åsnor i utsatta delar av världen. Brooke hjälper årligen 1,5 miljoner hästdjur i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern till ett bättre liv. Organisationen startades 1932 och är idag den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.

- "Våra hästar gör allt för oss, men alla har inte förutsättningar att göra detsamma för sin häst. Genom ReGive kan vi vara med och bidra till att förbättra livet för modiga, starka hästar och deras ägare i utsatta delar av världen. Det gör mig stolt och jag och El Barone 111 kommer ge allt för att hoppa in så mycket pengar vi kan” säger Malin Baryard Johnsson.

Ett av projekten som kommer stöttas är Brooke’s Global Farriery Strategy. Här sprids kunskap om vikten av att ta hand om de arbetande djurens hovar och lokala hovslagare utbildas också för att för att bidra till detta. Målet är både att bidra till friskare arbetande hästar, åsnor och mulor som ofta är avgörande för hela familjers överlevnad.

- ”Över många år har jag känt en ökande förundran och respekt över det djupa samförstånd mellan häst och människa som är grunden för ett samarbete utöver det vanliga. Det har präglat mitt arbete i Lövsta Stuteri men även mina engagemang i projekt på olika håll i världen. Ett sådant är Brooke, som stödjer och ökar människors kunskap om arbetande hästars, mulors och åsnors behov och ger därmed dessa ett bättre liv. Genom ReGive kommer en fantastisk ryttare och en fantastisk häst bidra till Brookes arbete för att ge bättre skydd för utsatta djur och människor” säger Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri.

Malin och El Barone 111 9412 kommer närmast att tävla i Rom .

Läs mer om Brooke och deras projekt här:

Brooke | Action for Working Horses and Donkeys (thebrooke.org)

Berättelser från Lövsta

icon/story