Första ryttarna klara för Lövsta Top 10 Dressage

Isabell Werth, Patrik Kittel och Therese Nilshagen är alla klara för start i Lövsta Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show, tävlingen där tio av världens bästa dressyrryttare möts och gör upp om den prestigefyllda Top 10-titeln.

- "Den här tävlingen är verkligen one of a kind" säger Patrik Kittel.

När de första namnen presenteras är det extra glädjande att Sverige för första gången på nästan sex år har två ryttare rankade topp-10 i världen. Tidigare har Therese Nilshagen startat i Top 10-tävlingen som wild card, men när den senaste världsrankningen presenterades har Nilshagen klättrat till tionde plats. Patrik Kittel är samtidigt rankad sjua i världen. Senast Sverige hade två ryttare på topp-10 var vid årsskiftet 2017-2018.

- "Sweden International Horse Show är en fantastiskt fin tävling och det är så kul att få uppbackning av den underbara svenska publiken. Det är absolut en av årets höjdpunkter för mig. Stockholm är ju dessutom min hemmaarena," säger Therese Nilshagen.

Patrik Kittel ser också fram emot att komma tillbaka och tävla på svensk mark.

- "Självklart ser jag fram emot att vara tillbaka i Friends Arena! Lövsta Top 10 är inte bara en av världens bästa dressyrtävlingar, utan ett helt koncept med massor av inspiration och kunskap", säger Kittel.

Tyska dressyrgiganten Isabell Werth älskar Sverige och den svenska publiken och har kommit till start i alla Top-10 tävlingar utom en.

- "Top 10 är allt det som vi ryttare pratat och drömt om i flera år. En tävling som visar världsdressyr för åskådarna på ett underhållande sätt utan att kompromissa med den sportsliga kvalitén", har hon tidigare sagt.

Lövsta Top 10 Dressage rids under två dagar med FEI Grand Prix på lördagen den 2 december och den avslutande och avgörande kürfinalen, Lövsta Top 10 Dressage FEI Grand Prix Kür, på söndagen den 3 december.

Dressyrentusiasterna kan även se fram emot en hel del inspiration i form av öppna träningar och klasser för framtidens dressyrstjärnor genom finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. Lövsta Stuteri håller även en clinic på fredagen.

Du hittar hela programmet här.

Berättelser från Lövsta

icon/story