Senaste

Alla nyheter

Den godkände hingsten Devin Franco GJ 1472 till Lövsta Stuteri

En rykande färsk och rolig nyhet - vi har fått förmånen att köpa den premierade hingsten Devin Franco GJ 1472 (f.2020, Vivino-Bon Coeur) av hans uppfödare Gustaf Johansson.

- " Jag är väldigt glad att det blev Lövsta Stuteri som köpte min Devin Franco. På det sättet stannar han i Sverige och kan användas av de svenska stoägarna och dessutom får han bästa tänkbara matchning och omvårdnad", säger Gustav Johansson som fött upp och ägt Devin Franco fram tills nu.

Devin Franco visades på Bruksprovet redan 2023 och hade då den högsta poängen bland de treåriga hingstarna. Han var populär under sin första avelssäsong och hade ett 70-tal ston. Under hösten vann han SWB Stallion Trophy tillsammans med Minna Telde och det var även med Minna i sadeln som han blev Bruksprovsvinnare i dressyr 2024.

- "Vi har följt Devin Franco sedan förra året och varit mycket imponerade av hans prestationer både under SWB Stallion Trophy och hans båda Bruksprov. När Gustaf lät oss veta att det fanns en möjlighet för oss att köpa honom blev vi därför väldigt glada. Devin Franco är en fantastisk hingst och vi tror det kommer gynna svensk avel med en hingst i den lite mindre storleken, men som ändå har allt man letar efter i en topphingst", säger Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Stuteri.
- "Jag föll pladask för Devin Franco när jag provred honom. Det ryms så mycket talang och power i honom, men han är ändå väldigt ridbar. Jag ser fram emot att få lära känna honom," säger Caroline Darcourt, beridare Lövsta Stuteri.

Devin Franco kommer vara tillgänglig i Lövsta Stuteri´s hingstprogram och verka via färsk semin. Under morgondagen kommer all information finnas tillgänglig på vår hemsida.

Berättelser från Lövsta

icon/story