sv / en

Hästen och hållbar utveckling - ny version

Skriften Hästen och hållbar utveckling togs fram 2016 för att ge en samlad bild av hållbarhetsutmaningar kopplat till hästen och för att lyfta goda exempel.

Rapporten finns på både svenska och engelska. Foto: Ingalill Snitt

Syftet är att både bidra till en ökad kunskap om hållbar utveckling kopplat till ridsporten och hästverksamheter samt till mer aktiviteter, handlingar och förändringsarbete. Med en gemensam ambition har återigen fyra starka aktörer gått ihop i framtagandet av den nya versionen.

—”Vi är så glada och stolta över att kunna presentera en ny version av rapporten ”Hästen och Hållbar utveckling”. Det har hänt mycket sedan rapporten lanserades 2016 och man blir verkligen inspirerad av att se vilket uppsving engagemanget kring miljö och hållbarhet fått sedan dess. Vi hoppas att alla i hästvärlden kan få nytta av kunskap och praktiska tips som ”Hästen och Hållbarhet” förmedlar. Det finns verkligen nått för alla i den.” säger Alexandra Mörner, Lövsta Stuteri

  Hästen och Hållbar utveckling har uppdaterats med ny information, användbara tips samt och ett helt nytt kapitel om vatten. Rapporten visar vilka områden som hästnäringen behöver fokusera på och lyfter goda exempel.

  —”Vi vill synliggöra vattenfrågan då de pågående klimatförändringarna ökar osäkerheten kring tillgång av vatten vid rätt tid och i rätt mängd även här i Sverige.” säger Camilla Välimaa på HållbarHäst.

   Den nya publikationen har producerats av HållbarHäst och möjliggjorts tack vare finansiering och samarbete med samarbete mellan Hästnäringens Nationella Stiftelse, Lövsta Stuteri, Svenska Ridsportförbundet och ZeroMission.

   Ladda ner rapporten på svenska här.

   Ladda ner rapporten på engelska här.

   Läs mer..

   icon/story