Vårt erbjudande

På Lövsta Horse Fitness erbjuder vi tränings- och rehabiliteringspass för din häst på vår Horse-Walk, Horse-Water och Horse-Spa. Alla våra träningsband kommer från Horse-Trainer. Hos oss kan du även kombinera din hästs pre- eller rehab med behandling av vår certifierade equiopat Elin Ferngren.

Foto: Andreas Jonsson

Horse-Walk

Skrittbandet är ett perfekt träningshjälpmedel för din häst inför tävling likväl som rehabilitering efter en skada. Skrittbandet är även bra rehabiliteringsträning för din häst eftersom den får gå rakt, på hårt och jämnt underlag. Vid behov kan man ändra hastigheten. Vi ställer in tempot och lutningen på bandet efter varje hästs individuella behov.

 • Reducerar viktbelastningen på ben
 • Kondition, muskelutveckling och flexibilitet
 • Reducerar rehabiliteringstiden

Horse-Water

Vattenbandsträning är bra förebyggande träning för dig som har en stark och frisk häst som behöver förebygga skador. Vattenbandsträningen är dessutom bra kompletterande träning utöver ridträningen. Har du en skadad häst reducerar du rehabiliteringstiden genom att låta din häst träna på vattenband. Hästen tränas i den vattenhöjd som är lämplig för din häst – vattennivån är justerbar. Vattenträningen är unik på det sättet att muskler, leder, senor och ledband tränas upp och byggs upp på samma sätt som vid markträning, men utan samma belastning.

 • Ökar kondition och förbättrar prestation
 • Främjar korrekt hållning & balanserad gång
 • Ökar hjärtfunktionen
 • Gynnar muskelutveckling och flexibilitet

Horse-Spa

Genom Horse-Spa får din häst en hälsosam läkningsprocess, det är en behandling för dig som har en häst som har skador på ben och hovar så som; senskada, ledbandsskada, galliga ben eller förslitningsskador. Hästen står i vatten som kyls ner till 2 grader. Vattnet innehåller saltlösning, natriumklorid, magnesiumsulfat och klor. Vattnet syresätts med luftbubblor vilket ger senorna och mjukdelarna en skön massage.

 • Stoppar blödningar
 • Ökar blodcirkulationen
 • Kylning av akut inflammation ex senskada
 • Reducerar rehabiliteringstiden
 • Tar ner svullnad

Vattennivån regleras utifrån just din hästs behov.

Kom ihåg att det går att få ersättning för denna typ av rehabilitering från försäkringsbolagen, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Kombinera Lövsta Horse Fitness med behandling av diplomerad Equiopat

Vi erbjuder även behandlingar från Elin Ferngren. Elin är färdigutbildad diplomerad equiopat och är sedan 2022 anställd hos oss. Vi har möjlighet att erbjuda enbart behandling av Elin, eller passa på att kombinera det med vårt grundutbud.

Elin Ferngren
Elin Ferngren

Grundpaket

I denna behandling ingår rörelsekontroll, grundlig palpering samt en behandling bestående av något av eller kombination av massage, elektroterapi och laser. Behandlingen tar cirka 60 minuter.

Grundpaket med Spa

I denna behandling ingår rörelsekontroll massage- elektroterapi- laser samt Horse-Spa (se avsnittet om horse-spa för att se vad som ingår). Detta är att rekommendera för hästar med gallor, gamla och behandlande senskador samt efter hårdare träningspass. Behandlingen tar 75 - 90 min.

10-kort - få ett elfte på köpet, Horse Walker, Horse Water eller Horse Spa

För dig som har en erfaren häst och som inte behöver vänjas vid band eller vatten går det bra att köpa ett 10-passkort. De här är giltiga i 6 månader framåt och du får även ett elfte besök när du köper det här paketet.

Kombopaket- vattenband plus behandling av Equiopat

Här ingår en kombinationsbehandling på 30 plus 30 minuter. Hästen går på vattenband (se Horse-Water) och får sedan en lättare behandling över svagare eller spändare områden

Weekendpaketet

Unna din häst en weekend hos oss. Du checkar in din häst torsdag till lördag och under tre dagar ingår (förutom förstklassig skötsel och omvårdnad).

 • 2 pass på vattenband
 • 1 behandling med utgångspunkt efter just din hästs behov

Längre vistelse/rehab

Vi har även möjlighet att ta emot hästar för längre tidsperioder, för till exempel rehabilitering eller igångsättning. Mejla oss dina önskemål på fitness@lovstastuteri.com

Presentkort

Vi erbjuder också presentkort på, kontakta fitness@lovstastuteri.com så hjälper vi dig vidare.

Läs mer..

icon/story