sv / en

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2018

Mankhöjd

168

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Heike och Hermann Bonhorst

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Bruksprovsvinnare 2022! Rörlig, schvungfull hingst med fantastiskt temperament!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Priser

icon/stallion

Serious är ej I avel 2023 utan fokuserar på sporten.

Prestationer

icon/stallion

Serious vann bruksprovet 2022 med 42 poäng exteriört och 9 poäng på typ. Han ansågs vara en harmonisk, elegant hingst med naturlig resning.

Gångarterna belönades med 9,0 för skritten, 8,5 för traven och 9,5 för galoppen. Skritten är avspänd, taktmässig, energisk med bra övertramp. Traven är taktmässig, bärig, elastisk med bra register. Serious har en välbalanserad, bärig, elastisk, vägvinnande och spänstig galopp.


Testryttarna berömde Serous´ ridbarhet, goda inställning till arbete och hans härliga galopp i uppförsbacke. Han har potential och verkligen mekanik i uppförsbacke.

Serious var fjärdeplacerad i SWB Stallion Trophy 2022, där Cathrine Laudrup Dufour berömde honom och såg honom som en framtida Grand Prix-häst.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Secret fick toppbetyget 9,5 i dressyr i sitt test i Schlieckau med fyra gånger 10,0 i poängraden och fortsatte sedan dominera som unghingst. Han var sedan vicesegrare i Bundeschampionat in Warendorf. Totalt har Secret kvalat tre gånger till Bundeschampionat och har varje gång varit champion eller vice champion. I kvalet 2017 fick han 9 för skritt, trav och träning samt 10 för galopp, med 8,5 för exteriören. I kvalet 2019 vann han för nadra gången och belönades med 8,5. Han vann också 2020 kvalet till Bundeschampionat med 8.5 för skritt, 10 för trav och galopp, 7.5 för lösgjordhet samt 9 för allmänt intryck. Han vann sedan final kvalet och vann därefter även finalen. Secret vann unghäst-VM som femåring, även då med Jessica Lynn Thomas i sadeln.

Både modern Fleur d´Amour och mormodern Walonya är statspremieston i Hannover. Walonya har lämnat en avkomma som har placeringar i St Georges. Mormorsmor La Rosa är ett statspremiesto och har lämnat två avkommor i MsvB-dressyr.

Morfar Fürst Romancier var premiehingst och 2009 fyra i både unghäst-VM och Bundeschampionat. Han har många avkommor i internationell svår dressyr och har över trettio godkända söner. Mormorsfar Weltmeyer är en stämpelhingst som gett otaliga godkända hingstar och tävlingshästar samt har varit högt rankad som fadershingst.

Filmer

icon/stallion
  • Serious 1457 Bruksprovet 2022