Bild 1 av 6

Foto: Johan Töpel

Bild 2 av 6

Foto: Sofie Lindberg

Bild 3 av 6

Foto: Sofie Lindberg

Bild 4 av 6

Foto: Sofie Lindberg

Bild 5 av 6

Foto: Sofie Lindberg

Bild 6 av 6

Foto: Sofie Lindberg

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2018

Stationerad

Borebackar Gård

Mankhöjd

166

Ägare

Oneinamillion Horses AB

Uppfödare

Oneinamillion Horses AB

Kort om hingsten

Total Hopes första godkända son, med möderne som levererat Grand Prix-häst efter Grand Prix-häst!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 4000 kr
  • Levande föl 5500 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Oneofakind OM ansågs på bruksprovet vara välutvecklad och maskulin, med en välansatt, välvd hals. Han bedömdes ha en rörlig, vägvinnande och energisk skritt. Traven är lätt, aktiv och elastisk.

Under ryttare bedömdes skritten vara lätt, rörlig, taktmässig, med bra energi, gott övertramp och naturlig lösgjordhet. Traven bra energi, steglängd och naturlig lösgjordhet. Galoppen är taktmässig, välbalanserad, med bra energi och god steglängd samt bärighet. Gångartsbetygen blev; skritt 9,0, trav 8,0 och galopp 8,5. Oneofakind OM ansågs vara harmonisk, positiv och avspänd under ryttare.

Oneofakind OM hoppar även väl, under bruksprovet bedömdes han hoppa med god framåtbjudning, rytm och benteknik. Han är samarbetsvillig, orädd och hinderklok.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Total Hope är unghäststjärnan som med framgång klättrat upp i klasserna. Han vann som femåring SWB Stallion Trophy, vann i Falsterbo som sexåring och var samma år vinnaren av lilla finalen i unghäst-VM. Året efter, som sjuåring, var Total Hope tredjeplacerad i unghäst-VM och vann Nürnberger Burg Pokal. Han har flera vinster upp till och med Grand Prix som åttaåring under 2020. Total Hopes föräldrar behöver knappast presenteras mer än vid namn, han är efter legenden Totilas och modern Weihegold har haft enorma framgångar under Isabell Werth.


Modern Zarella kommer ur en riktig dressyrstofamilj, nämligen familj nummer 50. Mormodern Ravella, diplomsto, har lämnat en diplomavkomma och en avkomma med placeringar i medelsvår dressyr. Mormorsmor Flamkella, diplom och elit, har lämnat hela 20 avkommor. Åtta av dessa är diplomhästar, ett sto är A-premierat och två är elitston. De fem helbröderna efter Napoleon, Amiral 764, Bombay 898, Nobless, Cambay och Bronx har alla segrar och placeringar i Grand Prix dressyr. De två förstnämnda är godkända hingstar och Amiral har tillsammans med Kyra Kyrklund och Pether Markne representerat Sverige i mästerskap.

Oneofakind OM är premierad i SWB till och med 2023.

Filmer

icon/stallion
  • Oneofakind OM 1430 Hingstvisning 2021