sv / en

Bild 1 av 6

Photo: LGCT

Bild 2 av 6

Foto: GCT

Bild 3 av 6

Bild 4 av 6

Bild 5 av 6

Bild 6 av 6

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2012

Stationerad

Mankhöjd

171

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Stal Harrie Theeuwes och Baron de Borrekens

Kort om hingsten

El Barone 111 har gått i topp i årgångsklasserna och är en av de mest populära unga avelshingstarna i Belgien. El Barone 111 och hans ryttare Malin Baryard Johnsson har initierat välgörenhetsprojektet ReGive. Tillsammans vill de bidra till hästars välfärd. 10% av inhoppade prispengar går till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 11 000 kr
  • Levande föl 12 500 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

ReGive

icon/stallion

El Barone 111 och hans ryttare Malin Baryard Johnsson har initierat välgörenhetsprojektet ReGive. Tillsammans vill de bidra till hästars välfärd. 10% av inhoppade prispengar går till att förbättra livet för arbetande hästdjur i utsatta miljöer.

Projektet ReGive som initierats av Lövsta Stuteri och Malin Baryard Johnsson syftar till att bidra till organisationer som har hästens hälsa och välmående i fokus. I år går pengarna till Brooke, som arbetar för att främja förhållanden för arbetande hästar, mulor och åsnor i utsatta delar av världen. Brooke hjälper årligen 1,5 miljoner hästdjur i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern till ett bättre liv. Organisationen startades 1932 och är idag den största globala välfärdsorganisationen för arbetande hästar, åsnor och mulor.

Prestationer

icon/stallion

El Barone 111 är en av Europas mest eftertraktade hingstar och övertygar mer och mer med Malin Baryard-Johnsson i sadeln!

El Barone 111 kom tvåa i Pavo Cup för sjuåringar 2019. Han var enormt efterfrågad under seminsäsongen 2019 och tävlandet fick stå tillbaka under säsongen. El Barone 111 visade under sista helgen i november i Sentower Park CSI2*, där han startade 140, att han är en av Europas mest lovande sjuåringar och utvecklas mycket väl. El Barone 111 har under 2020 hoppat mycket övertygande med placeringar och vinster upp till och med trestjärniga 140-klasser.

Han har en enorm kapacitet, balans och hoppar mycket övertygande. Hans coola attityd, starka galopp och ridbarhet i kombination med hans vilja att vinna ger honom de bästa förutsättningarna på tävlingsbanan likväl som fadershingst.

I början av 2021 tog Malin Baryard-Johnsson över tyglarna och ekipaget håller på och lär känna varandra på träning och tävling. I januari gjorde ekipaget tre felfria rundor, med bland annat en placering i en 140-klass, i Oliva i Spanien. Under den andra tävlingshelgen i Oliva var ekipaget dubbelnollor och tiondeplacerade i deras första gemensamma rankingklass (145). Ekipaget var sedan tredjeplacerade i en 145-klass i Mantorp i mitten av april. I St Gallen i början av juni var de sedan felfria i den första femstjärniga 160 GP. Under juli fortsatte framgångarna med bland annat placering i 155 på Tops International Arena. Ekipaget fortsätter att övertyga under hösten 2021, med bland annat fina starter under den första inomhustävlingen i Samorin. Där blev det bland annat en femteplats i 150 rankingklassen.

Avkommor

icon/stallion

El Barone 111´s första årgångar föl har blivit högt bedömda och uppskattas av uppfödare och på fölauktioner. Avkommorna som kommit upp i ridbar ålder visar stor talang vid hoppning och han har redan sex godkända söner.

Stamtavla

icon/stallion

Fadern Emerald riden av Harrie Smolders är en av världens bästa hopphästar. Ekipaget har varit ett lagankare i det holländska landslaget och har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan med medaljer från OS, World Cup-finaler, GCT och otaliga 5* Grand Prix. Som fadershingst är Emerald en stark förärvare och hans första generationen är född 2008. I den årgången hittar vi bland annat den godkända hingsten I´m special de Muze och den unga hoppkanonen Igor, riden av Jos Verlooy. Från Emeralds möderne kommer många internationella svårklasshästar, så som Butterfly PS, Nobility PS och Diamanthina van’t Ruytershof.

Modern Naktibro som tävlat 150-hoppning, är syster till två godkända hingstar, en av dem är Guidam Sohn. Mormor Fanakta återfinns även i andra led hos Grand Prix-hästen Unato.

Morfar Libero H är, för den moderna hopphästaveln, en av de viktigaste förärvarna och hade stor succé på tävlingsbanan med Jos Lansink i sadeln. Libero H vann otaliga World Cup-deltävlingar och höjdpunkten i karriären är vinsten i World Cup-finalen 1994. Han har fått utmärkelsen ”preferent” och har lämnat otaliga svårklasshästar. Nämnas kan till exempel Castle Forbes Libertina (Jessica Kürten), No Mercy (Christina Liebherr), Castle Forbes Maike (Jessica Kürten). Libero H är också far till den i KWPN godkände hingsten Ustinov, som 2004 utnämndes till KWPN Stallion Champion.

I tredje led återfinns avelsmatadoren Zeus, som lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar.

El Barone 111 är godkänd för avel i BWP, Zangersheide, Selle Francais, Oldenburg och via ett-sto-licens i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • El Barone 111 hingstvisning Flyinge 2022

  • El Barone 150 5* Brussel Stephex Masters 2021

  • El Barone 1.60 GP Schweiz

  • El Barone 111 9412 hingstvisning 2021

  • CSIYH Sentower 7 år 2019

  • Hingstvisning 2020

  • Tävling El Barone 111

Läs mer...