sv / en

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2012

Stationerad

Lövsta - Stjärnborg

Mankhöjd

168

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Birgit Tietjen

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Bon Coeur har en fantastisk elasticitet, kraftfulla men samtidigt lätta och luftiga gångarter. Översätt namnet Bon Coeur och du har ringat in precis vad som karakteriserar denna vackra, svarta pärla – ett gott hjärta!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Tillgängligt för EU och USA orders

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 3500 SEK
Dräktighetsavgift 11500 SEK

Fryst sperma

Förskott + moms 1500 EUR

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Transportkostnader

Färsk sperma med bil 950 SEK + moms

Färsk sperma med flyg 1300 SEK + moms

Frusen sperma med bil 2700 SEK + moms

Frusen sperma med flyg : kontakta oss för exakt pris

För mer information om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

För internationella beställningar, kontakta agenten för fraktkostnad.

Våra agenter;

Vänligen kontakta våra agenter för vidare information om tillgängligheten på våra hingstar.

Europe: Groupe France Elevage

Brice Elvezi: +33662143940

brice.elvezi@gmail.com

https://www.gfeweb.com/en/

Denmark: Katrinelund

Ib Kirk: +4521667916

kirk@katrinelund.dk

https://katrinelund.dk/DK.aspx

Germany: Deckstation Böckmann

Wibke Hammermann: +491722926626

w.hammermann@boeckmann-pferde.com

https://www.boeckmann-pferde.com/front_content.php?idcat=20&lang=2

UK: Elite Stallions

Lorna Wilsson +441837880100

info@elitstallions.co.uk

https://www.elitestallions.co....

Holland: Studucth

Sjaak van der Lei: +31612388706

info@studutch.com

https://www.studutch.com/?lang=en

Superior Equine Sire

Carol Austin: +13607582808

info@superiorequinesires.com

www.superiorequinesires.com

Prestationer

icon/stallion

Bon Coeur har en fantastisk elasticitet, kraftfulla men samtidigt lätta och luftiga gångarter. Han var premiehingst i Verden 2014, vann sitt 30-dagarstest i Schlieckau i ett mycket starkt startfält med totalpoängen 9,1 i gångarter.

Under 30-dagarstestet belönades han med maxpoängen 10,0 ett flertal gånger. Bon Coeur har otaliga gånger belönats med 9,0 i ridbarhet i kvalen till Bundeshampionat. Han har dessutom varit champion i Hannover 2016 och var både som tre- och fyraåring vice-Bundeschampion i Warendorf. Bon Coeur är en riktigt modern sporthäst, med sina tre mycket goda gångarter, sin fantastiska mekanik och suveräna ridbarhet. Han tilldelades 2017 utmärkelsen Weltmeyer-Prize från Hannoveranarförbundet för sitt magnifika år i sporten.

Bon Coeur gjorde i september 2018 sin första start i Sverige. Han hade i 6-årsprogrammet hela 93%, med en 10:a för framtidsutsikter. Bon Coeur gjorde en till start under hösten, en MsvB:5 där han vann med 73,2%. Bon Coeur inledde tävlingsåret 2019 starkt med en vinst i i 7-årsprogrammet med 80,3%. Han vann även sin andra start och var tidigt färdigkvalad till Falsterbo.

Bon Coeur hade med Caroline Darcourt i sadeln en mycket framgångsrik 7-årssäsong, ekipaget övertygade i de tyska uttagningarna till unghäst-VM och blev slutligen första reserv till det tyska laget. 2020 inleddes storstilat med en andraplats i St Georges (72,4%) och den första vinsten i internationell Intermediaire I (71,9%) i Wellington. Under den andra tävlingshelgen i Wellington vann ekipaget den internationella CD1I* Prix St Georges-klassen med 72,9%.

Avkommor

icon/stallion

Bon Coeur, vars föl varit mycket populära vid fölauktionerna, har avkommor som redan i unga år gjort starkt intryck på flera av Europas toppryttare i dressyr.

Senast vid Elitfölauktionen i juli 2018 i München var dyraste fölet e. Bon Coeur. Bon Coeur hade i augusti 2018 hela 24 söner till förprovningen i Hannover. Under premieringen i Verden, oktober 2018, blev hela sju av åtta uttagna söner godkända. Två av avkommorna blev dessutom premiehingstar. Bon Coeur var den hingst som hade flest uttagna söner.

Hösten 2019 visade Bon Coeur återigen vilken förärvare han är, båda visade sönerna under premieringen i Oldenburg blev premiehingstar. Den ena blev segerhingst och såldes på den efterföljande auktionen till DLZ Lodbergen för 660 000 euro.

Bon Coeur-sonen Atterupgaaards Barcelo (ue. Caprimond) vann i november 2019 det danska 35-dagarsprovet med 914,5 poäng.

Avkommorna fortsätter att övertyga, våren 2021 blev den treårige sonen Bonjour (ue. Fürst Nymfenbürg) premiehingst i Danmark. Han var en av tre hingstar att få 9 poäng för bedömningspunkten "helhet".

Under 2022 bedömdes avkommorna högt på unghästtesterna, tre av dem deltog på unghäst-VM och flertal kvalade till Bundeschampionat.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Benetton Dream FRH är en populär fadershingst hos flera av de internationella toppryttarna och har med Tinne Vilhelmsson Silfvén haft en framgångsrik tävlingskarriär.

Morfar Sandro Hit har övertygat genom sin mycket goda förärvning av dressyrhästar. Han har även själv varit nationell champion och vunnit unghäst-VM för 6-åringar. Han har otaliga avkommor i svår dressyr, varav ett stort antal har startat i World Cup-finaler, OS och mästerskap.

I tredje led återfinns prestationsblod genom Carismo, e. Calypso II. Hoppblodet längre bak i stammen har säkerligen gett den starka galoppaktionen och aktiva bakbenen. Speciellt i kombination med Sandro Hit har Calypso II lämnat mycket framgångsrika dressyrhästar.

Bon Coeur är godkänd i SWB, Oldenburg, Westfalen och de sydtyska förbunden.

Filmer

icon/stallion
  • Bon Coeur hingstvisning 2022

  • Bon Coeur 1389 hingstvisning 2021

  • Tävling i Wellington 2020

  • Avkomma till Bon Coeur

  • Lär känna Bon Coeur

  • Be My Love, 5yo offspring from Bon Coeur winning in Wiesbaden

Läs mer...