Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

Bild 3 av 3

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Blue Hors
Födelseår

2011

Stationerad

Blue Hors

Mankhöjd

168

Ägare

Blue Hors

Uppfödare

Joachim Wahlers

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Ett stjärnskott på den internationella dressyrhimlen!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 6000 SEK
Avgift vid 70 dagars dräktighet 16000 SEK
Transportkostnad 1300 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors St. Schufro blev premiehingst i Verden 2013 och var en av de mest eftertraktade under den efterföljande auktionen. Han vann sitt 35-dagarstest 2014 i Dansk Varmblod med 864,5 poäng. Galoppen belönades med 9,0 och fick av både domare och testryttare 9,0 för sin ridbarhet.


BH St. Schufro vann fyraårsklassen vid hingsttävlingarna i Herning 2015. Han har som fyra-, fem- och sexåring segrat i sina kval till de danska årgångschampionaten. Han belönades med mer än 80% i medelsvår klass med sin nya ryttare Nanna Merrald. Ekipaget fortsatte sedan att vara mycket framgångsrikt i lilla rundan och har debuterat i GP med 74,8 %.

Avkommor

icon/stallion

En godkänd son såldes på auktion i Verden för 400 000 euro. BH St. Schufro har flertalet godkända söner i Tyskland. I Sverige finns godkända hingsten Saint Louis 1412. Dottern Sweetnes var uttagen till UVM i dressyr och toppfinalist i de danska unghästchampionaten. De första fölårgångarna är lovande, med flertalet högt bedömda föl i både Danmark och Sverige.

Härstamning

icon/stallion

Fadern St. Moritz Junior var också premiehingst i Verden och gjorde ett mycket bra 35-dagarstest i Neustadt/Dosse och kvalificerade sig till Bundeschampionatet. Modern Wie Princess är också mor till hingsten Finest, som blev premiehingst i Verden 2013.

Morfar Blue Hors Don Schufro kräver ingen närmare presentation, sammanfattningsvis kan sägas att han var en fantastisk gångartsförärvare. I tredje led återfinns Atatuerk, som verkligen har levererat sporthästar inom både dressyr och hoppning. Från BH St. Schufros stostam kommer flera premierade avelshingstar såsom Aderlass, som var segerhingst i Hannover. Sporthästarna ur stostammen är för att nämna några; Lindberg och Campbel Czech.

Filmer

icon/stallion
  • BH St. Schufro

Läs mer...