Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

Bild 3 av 3

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2011

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

168

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

Ett stjärnskott på den internationella dressyrhimlen!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 5000 kr
  • 70 dagars dräktighet 10 000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors St. Schufro blev premiehingst i Verden 2013 och var en av de mest eftertraktade under den efterföljande auktionen. Han vann sitt 35-dagarstest 2014 i Dansk Varmblod med 864,5 poäng. Galoppen belönades med 9,0 och fick av både domare och testryttare 9,0 för sin ridbarhet.


BH St. Schufro vann fyraårsklassen vid hingsttävlingarna i Herning 2015. Han har som fyra-, fem- och sexåring segrat i sina kval till de danska årgångschampionaten. Han belönades med mer än 80% i medelsvår klass med sin nya ryttare Nanna Merrald. Ekipaget fortsatte sedan att vara mycket framgångsrikt i lilla rundan och har debuterat i GP med 74,8 %.

Avkommor

icon/stallion

En godkänd son såldes på auktion i Verden för 400 000 euro. BH St. Schufro har flertalet godkända söner i Tyskland. I Sverige finns godkända hingsten Saint Louis 1412. Dottern Sweetnes var uttagen till UVM i dressyr och toppfinalist i de danska unghästchampionaten. De första fölårgångarna är lovande, med flertalet högt bedömda föl i både Danmark och Sverige.

Härstamning

icon/stallion

Fadern St. Moritz Junior var också premiehingst i Verden och gjorde ett mycket bra 35-dagarstest i Neustadt/Dosse och kvalificerade sig till Bundeschampionatet. Modern Wie Princess är också mor till hingsten Finest, som blev premiehingst i Verden 2013.

Morfar Blue Hors Don Schufro kräver ingen närmare presentation, sammanfattningsvis kan sägas att han var en fantastisk gångartsförärvare. I tredje led återfinns Atatuerk, som verkligen har levererat sporthästar inom både dressyr och hoppning. Från BH St. Schufros stostam kommer flera premierade avelshingstar såsom Aderlass, som var segerhingst i Hannover. Sporthästarna ur stostammen är för att nämna några; Lindberg och Campbel Czech.

Filmer

icon/stallion
  • BH St. Schufro

Läs mer...