sv / en

Hingstar i världsklass

Lövsta - Stjärnborg erbjuder ett brett utbud av internationellt eftertraktade hingstar. Internationella avelsförbund och hingsthållare visar allt mer sitt intresse för Lövstas hingstar till sina förbund respektive hingstkollektioner.

Bästa måttet på en hingsts framgång är avkommor som presterar på topp, att de är eftertraktade till auktioner och bevisar sig genom höga poäng på fölbedömningar och unghästtester. Flera av hingstarna i programmet är efterfrågade fadershingstar till tävlingshästar bland toppryttare i Europa. Avkommorna visar gång på gång fantastiska resultat, från unghästklasser upp till svår klass i både dressyr och hoppning. Nästa generation avelshingstar återfinns i mycket hög grad bland avkommor till Lövstas hingstar. Genom sina resultat på bruksprov och premieringar runt om i Europa visar de att de är värdiga efterträdare till dagens avelshingstar.

Nålsögat för lyckad avel

Genom att välja en av Lövstas hingstar finns en trygghet i att hingsten har passerat nålsögat för alla de kriterier som anses viktiga för hållbar framgång. Egenskaper som ett mycket gott temperament, genuin ridbarhet och prestationsegenskaper av yttersta klass behöver samverka. Kontinuerlig utvärdering av hållbarhet, prestationsnivå och utveckling som tävlingshäst är en viktig del i hingsturvalet. God fertilitet är ytterligare en viktig parameter i valet av hingst och direkt avgörande för resultatet. En hingst från Lövstas hingstprogram är en hingst i toppklass. Valet av sto är minst lika viktigt som hingstvalet. Lövsta Stuteris satsning LövstaStar bidrar till att föra aveln framåt genom att uppmuntra till att prestationsston sätts i avel samt premiera högt bedömda föl efter Lövstas hingstar.

Det är en ynnest att få följa hingstarnas utveckling, samtidigt som avkommor formas till framtida stjärnor.

Läs mer...

icon/story