Om Suzanna

Sedan 2022 är Suzanna Wallgren ansvarig för trädgård- och grönytor på Lövsta gård och Stjärnborgs gård.

Hennes passion för växter kom när hon ändrade takten i livet. Suzanna insåg att hon var tvungen att kasta loss och nära drömmen om trädgården. Det blev studier i hemstaden London. Garden Design, Royal Horticultural Society och Hortonomutbildning.

Jag var helt uppfylld och ju mer jag lärde mig desto mer insåg jag att jag behövde mer kunskap. Den törsten har aldrig släckts.

Efter utbildningarna fick hon arbete som trädgårdsmästare i Londons största privata trädgård. Det var en inspirerande tid på en magisk plats men saknaden efter företagarlivet gjorde att Suzanna lämnade för att starta en trädgårdsverksamhet för ytterst privata och medvetna kunder med fokus på trädgårdshantverk, miljö och tysta verktyg och där diskretion är en absolut nödvändighet.

Idag har hon uppdrag i flera länder med olika typer av trädgårdar och projekt så när hon fick möjligheten att axla ansvaret för Lövsta trädgårdar var svaret självklart.

Lövsta är en helt fantastisk plats och jag ser många likheter med min första arbetsplats i London. Det är en oas, en grön lunga i slutet av vägen som effektivt stänger ute en hektisk värld. Det är en ära att få ta arbetet med trädgården vidare. Tänk en trädgård där flera äppelträd är över hundra år, jag som älskar träd!

Läs mer...

icon/story