Om Antonia

Kärleken till naturen och djuren fick Antonia Ax:son Johnson med sig hemifrån. Antonias farfars far från Jönköping, som för 150 år sedan grundade familjeföretaget Axel Johnson, hade en stark passion för hästar. Han hade flera körhästar och det finns många beskrivningar som vittnar om att han såg hästarna som sina nära vänner.

Från Axel Johnsons trogna vagnshästar, Bessemer och Martin, till senare generationers ridhästar, som skimmelstoet Sibylla och ponnyerna Hans och Greta, som burit sina ryttare genom så väl Bergslagsskogar och Lill Jansskogen som på Kungliga Djurgården.

Hästintresset har gått i flera generationer och som ett komplement till yrkeslivet har hon funnit fokus, glädje och utmaning i hästarna. Under sin karriär har hon, tillsammans med maken Göran Ennerfelt, förvaltat och utvecklat familjeföretaget Axel Johnson Gruppen där bland annat Åhléns, Kicks, Axfood och Dustin ingår.

Sedan år 2000 har hon, tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén, byggt upp Lövsta Stuteri och Lövsta Seminstation till den fullskaliga verksamhet det är idag. Lövsta Stuteri är idag ett av Sveriges ledande utbildnings- och tävlingsstall och Lövsta Seminstation en av de marknadsledande i Sverige. Förutom sitt arbete med Lövsta Stuteri har hon varit ordförande i SvRF:s dressyrkommitté i åtta år.

– Att få arbeta med hästarna i centrum, med de magiska ögonblicken då ryttare och hästen möts som drivkraft och med vardagens glädje är en ynnest.

Idag har hon fem egna hästar och njuter av livet som lycklig dressyrryttare!

Läs mer...

icon/story