Senaste

Alla nyheter

Viktiga datum och info inför seminsäsongens avslut

En lyckad och intensiv seminsäsong går mot sitt slut. Vi har samlat ihop viktig information om säsongslut, betalning och extradatum för dräktighetskontroller.

18 augusti är sista dag att beställa sperma samt även den sista ordinarie undersökningsdagen. Vi kommer dock ha öppet under hela v.34, men med lite begränsade tider.

Som tidigare år kommer vi även ha öppet några ytterligare tillfällen för extra dräktighetsundersökningar under hösten.

Ni är välkomna att anmäla er till något av följande datum Lövsta-Stjärnborg:

Tisdag 12 september kl. 9:00

Tisdag 26 september kl. 9:00

Tisdag 17 oktober kl. 9:00

Tisdag 24 oktober kl. 9:00

Lövsta-Flyinge:

Tisdag 17 oktober ca kl 14.00-17.00

Tisdag 24 oktober ca kl 14.00-17.00

Viktigt att ni anmäler er till vilken dag ni önskar komma så får ni en ungefärlig tid och vid för få anmälda ställer vi ev. in undersökningarna.

Anmäl dig via mail till stjarnborg@lovstastuteri.com för Lövsta Stjärnborg och till flyinge@lovstastuteri.com för Flyinge.

Kostnaden för en undersökning är 400 kr ex. moms (faktureras).

Ny betalningsmodell:

I år har alla Lövstahingstar en ny betalningsmodell. Alla ston som är registrerade som dräktiga den 1/11 kommer att faktureras dräktighetsavgift. För att avgiften ska utebli måste resultatet vara rapporterat på språngrulla eller via mail med veterinärintyg. Vid kastning el resorbtion återbetalas dräktighetsavgiften mot veterinärintyg.

De flesta hingstar har betalning på 90 dygn, den undersökningen är frivillig. Om ingen undersökning görs räknas stoet automatiskt som dräktigt och dräktighetsavgiften faktureras. Om du vill undersöka ditt sto är det viktigt att undersökningen görs innan 90 dygn, men det spelar ingen roll hur långt innan.

Du räknar från datumet för sista insemination som du hittar i ditt hemgångsbrev eller genom att logga in på Språngrulla. Om du vill teckna fosterförsäkring kontrollerar du reglerna hos ditt försäkringsbolag, många bolag vill ha en undersökning efter 40 eller 45 dygn.

Vi vill passa på att tacka alla nya och återvändande kunder på både Stjärnborg och Flyinge för den här säsongen!


Berättelser från Lövsta

icon/story