Tenor Du Gue 9558 nytillskott i Lövsta Stuteris hingstprogram 2024

Den godkända Selle Francais-hingsten Tenor Due Gue (2007, Opium de Talma-Banboula du Thot) förstärker Lövsta Stuteri's hingstprogram 2024. Tenor Du Gue har haft en mycket framgångsrik internationell karriär tillsammans med Cyril Bouvard (FRA) och Jonna Ekberg (SWE), med flertalet internationella placeringar i femstjärniga 160-klasser.

- ”Tenor Du Gue är en individ med en fantastisk inställning och spännande franskt blod. Han hann bara vara i sporten tills han var 10 år men hann ändå visa en otrolig utveckling på högsta nivå med Jonna Ekberg. Hans avkommor ser jättefina ut och jag tror verkligen han skulle kunna tillföra svensk avel mycket, ” säger Alexandra Mörner, ansvarig för hopphingstprogrammet på Lövsta Stuteri och femte generation av ägarfamiljen.

Förutom att vara framgångsrik på de internationella banorna har Tenor Due Gue även en högintressant härstamning. Han har ett prestationssäkert möderne, där flera avkommor tävlat upp till 150-160-nivå och på faderssidan har Opium de Talma rönt framgångar både på tävlingsbanorna och i avelsboxen.
Tenor Du Gue's första föl i Sverige föddes 2022 och flera av dem har visats med stor framgång på fölvisningar. Vinnaren av Riksföl på Strömsholm 2022, Zion, är efter Tenor Due Gue.
Under 2023 har Tenor Due Gue varit stationerad på Stockholm Seminstation, men befinner sig numera på Lövsta Seminstation på Stjärnborg.

Läs mer om Tenor Du Gue här.

Berättelser från Lövsta

icon/story