Senaste

Alla nyheter

Tack för allt Don Auriello!

För några dagar sedan var vi tvungna att ta farväl av vår älskade Don Auriello. En olycka i hagen gjorde att Anton, som vi alla kallade honom, fick somna in.

Anton (f 2002 Don Davidoff-White Star) är uppfödd av Joachim Poppe i Tyskland och kom till oss som 8-åring. Det var Lussan som hittade honom under en tävling i Hagen.Under närmare ett decennium var Anton och Tinne ett oskiljaktigt radarpar. Tillsammans har de 2 OS, 2 VM, 2 EM och 5 världscupfinaler på meritlistan och totalt har de 42 internationella segrar ihop. 2012 satte de svenskt rekord i Grand Prix och under en period hade de svenska rekord i Grand Prix och Grand Prix Kür. 2015 vann de även det prestigefyllda Grosse Preiss i Aachen.

2019 gav den svenska publiken Anton en rörande avtackning i Friends Arena och sedan dess har han bott hos sin hästskötare Sara Lord.
Det är nästintill omöjligt att försöka sätta ord på hur mycket Anton betytt, för oss alla som fick vara en del av hans liv egentligen, men för Tinne i synnerhet:

"Jag älskade Anton från allra första ögonblicket. Att få rida och lära känna en häst som honom var en dröm som blev verklighet. Han var en helt unik individ, en häst med stort hjärta, fantastiskt temperament och som alltid gjorde sitt bästa. Jag är glad och stolt över allt vi fått uppleva tillsammans. Ett stort tack vill jag också ge alla som varit med på vägen, men några vill jag omnämna lite extra. Antonia, som gjort allt möjligt och som alltid stöttar. Tack Lussan, som inte missade en enda av Antons tävlingar. Tack till hans hästskötare Josefin Schrewelius, Ilona Eisman och Sara Lord. Sara har också sett till att han haft ett fantastiskt liv hos henne de senaste åren.

Se en hyllningsfilm till Tinne och Don Auriello av SVT, gjord för hans avtackning 2019, en film av Lillasyster produktion från 2013 där Sara Lord pratar om Don Auriello och ett bildspel.

Don Aurellio och Tinne
foto:Jonas Lundahl för TT

Berättelser från Lövsta

icon/story