Jacaret FFH stannar hos Lövsta Stuteri

Vi är glada att kunna berätta att den godkända hingsten Jacaret FFH 1489 (2019, Big Star-Diamant de Semilly,uppf Haras De Saussay,tid äg Philippaerts We Live Horses BV, Koen Aerts och Kurt Asselberg) blir kvar i Sverige på heltid, då han nu är köpt av Lövsta Stuteri.

- "Vi fick låna Jacaret för avel under säsongen. Vi blev otroligt förtjusta i hans kraftfullhet, ridbarhet och otroliga inställning. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla och utbilda honom, men framförallt att kunna erbjuda honom till svenska stoägare," säger Alexandra Mörner, ansvarig för hopphingstprogrammet på Lövsta Stuteri och femte generation av ägarfamiljen.

Jacaret FFH är en premierad hingst som genomförde BWPs hingstprov med goda vitsord. Han är godkänd i BWP och SWB. Nick Vrins, välkänd hingstryttare från Belgien om Jacaret FFH:

- "Jag red Jacaret under det belgiska hingstprovet och hans första tävlingar. Han har så mycket scoop, försiktighet och en fantastisk galopp. Jacaret är fortfarande ung men jag tror han har det som krävs för toppsporten".

Läs mer om Jacaret FFH här.

Berättelser från Lövsta

icon/story