Tinne Vilhelmson Silfvén och Etoine är i Lidköping den här helgen för att delta i de nationella tävlingarna i Live Arena. Under lördagseftermiddagen red ekipaget Dressage Powers Grand Prix Tours sista kvaltävling och därmed gjorde de sin första kür tillsammans. 

Det var ett starkt startfält, med hela 18 ekipage, som slogs om placeringarna och platserna till Dressage Powers Grand Prix Tour-final.

Tinne och uttrycksfulla Etoine red samma kürprogram som Tinne red med Solos Carex i EM i Turin 2014. Till tonerna av ’Chess’ bjöd ekipaget på en fin kür-debut och domarna gillade vad de såg. Ekipaget belönades med hela 72,333%, vilket räckte till en andraplats idag och en plats till Dressage Power Grand Prix Tour-final som går av stapeln i Linköping i november. Vann klassen gjorde Mads Hendeliowitz och valacken Jimmie Choo Seq med sina 73,575%.

—Det var kür-debut vilket var spännande och kul, jag som ryttare får tänka till lite i och med att jag behöver fokusera på musiken och programmet samtidigt. Han var duktig, det kändes bra och jag är väldigt nöjd med resultatet idag!

Hela resultatlistan hittar du här.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer

Vi vill uppmärksamma och gratulera ägarna till de allra högst bedömda fölen efter Lövsta-hingstar 2020! De fem högst bedömda dressyrfölen respektive sex* högst bedömda hoppfölen är;

Dressyrföl

Vilas Floreana LVST, e. Van Vivaldi 1286, u. Floresca VH, uppf. Virpi Larsson

Bellatrix, e. Benetton Dream FRH 1301, u. Stella, uppf. Camilla Eriksson

Abstract, e. Bon Coeur 1389, u. Sarah, uppf. Christina Olsson

Zorn MVG LVST, e. Bon Coeur 1389, u. Zonya MVG, uppf. Stall MVG, äg. Lena Gustavsson

Kippis, e. Kane 1392, u. Fruit Cake, uppf. Ann-Kristin Karlsson

Hoppföl

Chardonnay W, e. Cabachon 1216, u. Magnifique, uppf. Pernilla Witasp

Fearless Moon Heart, e. Heartbeat 1334, u. No Illusion, uppf. Katja Svensson

Killer Queen de Berg, e. Farinjo des MEC, u. Avallon de Moreton, uppf. Lydia Östlund

Leonardo van S, e. Crown Z 1380 , u. Jacinta van S, uppf. Ylva ter Horst

Bon Champion, e. Cabachon 1216, u. Caprice Pleasure, uppf. Sandra Bonow

Fight 4 Jo, e. Farinjo des MEC, u. Caramelle, uppf. Jan Wernebrand

*sex högst bedömda, eftersom de två föl som var de femte högst bedömda i landet hade samma procent.

Projektet LövstaStar syftar till att stärka den svenska aveln genom att stimulera ägare till prestationsston att sätta dem i avel samt att uppmärksamma och premiera högt bedömda föl efter hingstar i Lövstas hingstprogram.

Efter fölbedömning, arrangerad av regional förening inom SWB, erbjuds ägare till högt placerade föl att skicka in sitt resultat. Ägare till fölen som antas till LövstaStar får hem en rosett och ett diplom. Ägare till dessa hästar bjuds framöver in till olika event och aktiviteter. Läs mer om höstens Talangrådgivning här.

Foto: Andreas Jonsson

Läs mer

Här delar vi med oss av recepten från de lättare lunchrätterna som våra medarbetare Caroline Darcourt och Torill Gustafsson visar i vår serie om hållbar och näringsrik mat.

Grönkålssmoothie

 • 1 fryst banan i bitar
 • 1 handfull grönkål
 • 1 handfull squash
 • Några blad mynta
 • Ca 2 dl äppeljuice (går att byta mot vatten om man vill ha mindre söt) Mängden kan också varieras beroende vad man vill ha för konsistens.
 • 1 äpple

Morotsröra på rödkålsblad

 • 2-3 morötter
 • 1 dl cashewnötter
 • 3 cm ingefära
 • 5 dadlar
 • 1/2 msk kanel
 • Salt
 • 1 bit rödkål

Skala morötter och ingefära. Mixa allt till en röra utom rödkålen.

Dela rödkålen i trekanter. Lägg på en klick röra.

(Tips: Dubbla mängden, ställ i kylen. Använd röran till pasta, råris eller liknande

Zucchinirullar med Rödbetsröra

 • 2 råa rödbetor
 • 1 dl frömix solroskärnor, linfrön, pumpakärnor
 • 1 msk färsk pepparrot
 • 1 tomat
 • 1 msk flytande honung
 • 1 zucchini

Skala rödbetor och pepparrot. Mixa allt till en röra utom zucchinin. Hyvla zucchinin på längden till breda remsor med ex osthyvel eller mandolin. Bred ut röran på remsorna och rulla ihop. (Låt rullarna rinna av på hushållspapper om det är mycket vätska i röran)

(Även denna röra är god på pasta eller som smörgåspålägg)

 

 

Läs mer

För första gången arrangerar Lövsta Stuteri talangrådgivning för årets föl och 2018 års avkommor efter Lövsta-hingstar. Vid fyra olika tillfällen under hösten kommer hästägare till hästar efter Lövsta-hingstar få möjligheten att få tips och råd av Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson om fortsatt matchning av hästen.

Talangrådgivningen kan vara ett bra tillfälle att få råd inför hästens kommande utbildning och den framtida karriären. Här ges en möjlighet att åka iväg med den unga hästen, visa upp hästen och få individuell rådgivning. Talangrådgivningen förbereder även den unga hästen inför kommande unghästtester.

—”Talangrådgivningen är ett ypperligt tillfälle för oss att se hur hingstarna förärver sig och samtidigt få chansen att träffa hästägaren på plats i ridhuset. Jag ser fram emot att ha en personlig rådgivning med hästen i centrum.” säger Jens Fredricson

Talangrådgivningen kommer att gå av stapeln i Skåne på Lövstas filial och samarbetspartner Borebackar gård och i Stockholm på Lövsta Seminstation. Jens Fredricson och Tinne Vilhelmson Silfvén kommer att närvara både i Stockholm och i Skåne.

—”Möjligheten att få se många avkommor efter hingstar jag känner väl och att samtidigt få chansen att möta uppfödare på plats känns otroligt bra och spännande.”  säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Första talangrådgivningen för hopphästar födda 2018 och 2020 sker på Borebackar gård 3 november. Den andra talangrådgivning för hopphästar äger rum den 17 november på Lövsta Seminstation. För gångartshästar sker den första talangrådgivningen den 8 november på Lövsta Seminstation och den andra går av stapeln på Borebackar gård den 21 november. Talangrådgivningen är kostnadsfri.

De tvååriga hästarna visas för hand och lösa i ridhuset. Hopphästarna löshoppar, med individuellt anpassad höjd och antal språng. Fölen visas antingen med eller utan mamma, beroende på om de är avvanda eller inte, för hand och lösa i ridhuset. Avkommorna och fölen kommer att fotas samt filmas vid rådgivningen. Hästägarna får tillgång till allt material i efterhand. Dessutom finns det möjlighet att saluföra hästen eller fölet på hemsidan.

I första hand kommer plats att beredas till avkommor till ston antagna i LövstaStar 2017 och 2019 samt föl födda 2018 och 2020 med utmärkelsen LövstaStar.

Anmälan till talangrådgivning för hästar sker här och för föl här.

Foto: Andreas Jonsson

Läs mer

Efter gårdagens seger i Intermédiare II-klassen var det dags för Tinne och Van Vivaldi 1286 att ladda om inför söndagens Lövsta Future Challenge-kval för de Unga Grand Prix hästarna. Det var inga problem för Tinne och Van Vivaldi 1286, som red hem sin andra seger för helgen under söndagsförmiddagen på Flyinge. 

I strålande höstväder var det dags för de 13 ekipagen att göra upp i Lövsta Future Challenge kval för de Unga Grand Prix hästarna. Tinne och Van Vivaldi 1286 belönades även idag med höga poäng för den ökade traven och galoppen från domarna, vilket resulterade i oslagbara procenten 71,667%. Tinne och Van Vivaldi har sedan tidigare med sig 40 poäng efter sin seger på Grevagården i augusti, dagens seger ger även den 40 poäng. Ekipaget har nu totalt 80 poäng, vilket betyder att de ligger på en andraplats i Lövsta Future Challenge rankinglista.

—”Valdi var fin idag, det är väldigt roligt att tävla för att han vill så mycket. Jag är nöjd med vår runda idag och jag fick en fin känsla inne på banan!” säger Tinne efter ritten.

Nu siktar de på att rida Lövsta Future Challenge nästa kvaltävling som går av stapeln den 24-25 oktober på Lidköpings ridklubb.

Här går det att se Lövsta Future Challenge poängtabell.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer