Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2019

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

168

Ägare

Else Marie & Jens Chr. Krabbe

Uppfödare

Else Marie & Jens Chr. Krabbe

Kort om hingsten

Kombinationen mellan modern Svalegårds Hottie och Hesselhøj Donkey Boy har visat sig vara den optimala avelskombinationen!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 70 dagars dräktighet 11 600 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Hot Driver är en komplett hingst med stark och smidig överlinje, korrekt benställ och bra, välformade hovar. Rörelsemässigt är han sina föräldrars avkomma, båda har fått 10:or på gångarter vid flera olika championat, han rör sig stort, i uppförsbacke i både trav och galopp. Hot Driver har också mycket trevligt temperament och bra ridbarhet.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Hesselhöj Donkey Boy, elithingst, vann det danska dressyrchampionatet 2016-2019. Han var bronsmedaljör i unghäst-VM 2017, silvermedaljör 2019 och är startklar GP 2022.

Modern Svalegårds Hottie vann som treåring dressyrchampionatet på Blue Hors. Hon var fyra på unghäst-VM, två på unghästchampionatet i Herning och vann det danska unghästchampionatet som femåring. Som sexåring tävlade hon återigen i unghäst-VM men skadade sig sedan och har lämnat SRDH Svalegårds Hot Zalina, Svalegårds Hot Boy med flera.

I tredje led återfinns elithingsten De Noir, som har visat sig vara en av de hingstar som har präglat aveln i Dansk Varmblod under senare år.

Filmer

icon/stallion
  • Svalegårds Hot Driver