Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Katrinelund
Födelseår

2019

Mankhöjd

168

Ägare

Else Marie & Jens Chr. Krabbe

Uppfödare

Else Marie & Jens Chr. Krabbe

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Kombinationen mellan modern Svalegårds Hottie och Hesselhøj Donkey Boy har visat sig vara den optimala avelskombinationen!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 3500SEK
Avgift vid 70 dagars dräktighet 11800 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Hot Driver är en komplett hingst med stark och smidig överlinje, korrekt benställ och bra, välformade hovar. Rörelsemässigt är han sina föräldrars avkomma, båda har fått 10:or på gångarter vid flera olika championat, han rör sig stort, i uppförsbacke i både trav och galopp. Hot Driver har också mycket trevligt temperament och bra ridbarhet.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Hesselhöj Donkey Boy, elithingst, vann det danska dressyrchampionatet 2016-2019. Han var bronsmedaljör i unghäst-VM 2017, silvermedaljör 2019 och är startklar GP 2022.

Modern Svalegårds Hottie vann som treåring dressyrchampionatet på Blue Hors. Hon var fyra på unghäst-VM, två på unghästchampionatet i Herning och vann det danska unghästchampionatet som femåring. Som sexåring tävlade hon återigen i unghäst-VM men skadade sig sedan och har lämnat SRDH Svalegårds Hot Zalina, Svalegårds Hot Boy med flera.

I tredje led återfinns elithingsten De Noir, som har visat sig vara en av de hingstar som har präglat aveln i Dansk Varmblod under senare år.

Filmer

icon/stallion
  • Svalegårds Hot Driver

  • Svalegårds Hot Driver