Bild 1 av 3

Foto: Sara Hellner

Bild 2 av 3

Foto: Malin Larsson

Bild 3 av 3

Foto: Sara Hellner

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2009

Mankhöjd

168

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Forty Invest AB

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Bruksprovsvinnaren i dressyr 2013 Sankt Erik II har lätt för de allra svåraste rörelserna, vilket gör honom till en stor talang för Grand Prix-dressyr.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 0 SEK
Dräktighetsavgift 8000 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

Transportkostnader

Färsk sperma med bil 950 SEK + moms

Färsk sperma med flyg 1300 SEK + moms

Frusen sperma med bil 2700 SEK + moms

Frusen sperma med flyg : kontakta oss för exakt pris

För mer information om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Sankt Erik II är en välutvecklad, maskulin hingst med en ren avspänd skritt, en taktmässig välbalanserad och elastisk trav. Galoppen är rytmisk, bärig och elastisk med lätt för samling.

Hans samarbetsvilja och positiva inställning premierades redan under bruksprovet då testryttarna gav honom poängen 9,0-10,0 och omdömen såsom; lätt att reglera i olika gångarter, tre bra gångarter och mycket bra ridbarhet.

Ridbarheten och temperamentet talar ett tydligt språk genom Sankt Erik II:s tävlingskarriär så här långt. Sankt Erik II var placerad i Breeders Trophy 2013 och Scandinavian Open 2014, deltog i unghäst-VM 2014 samt vann hingstklassen under bruksprovet 2015. Under 2015 var han femteplacerad i Scandinavian Open, placerad i lilla finalen i unghäst-VM, andraplacerad i både Breeders Trophy och Öppna Championatet och trea i Champion of the Winners under SIHS. Som 7-åring deltog Sankt Erik II återigen i unghäst-VM, med toppnoteringen 70.88% och avslutade därefter tävlingsåret 2016 med finaldeltagande i Breeders Trophy för 7-åringar.

Under våren 2018 har Sankt Erik II tävlat med Caroline Darcourt i sadeln upp till Intermediaire I. Bland annat placerade sig ekipaget på en andra plats med 70,88% på Djurgårdens Ridklubb. Sankt Erik II vann i maj 2019 debuten i Intermediaire IB med 69,9%. Under 2019 har Sankt Erik II tävlat framgångsrikt i Intermediaire II. Januari 2020 debuterade Sankt Erik II Grand Prix i Wellington.

Avkommor

icon/stallion

Gemensamt för avkommorna är ett uttrycksfullt, vackert huvud och ett mycket gott temperament. Även de genuina gångarterna nedärvs, 2016 års vinnare av Lövsta Future Star var efter Sankt Erik II. Avkommorna har elastiska, rörliga gångarter, med mycket god bärighet. Flertalet är högt bedömda på unghästtest och har visat sig vara riktigt intressanta framtidshästar. Sankt Erik II har lämnat två hingstar som accepterades för SWB under bruksprovet 2021, nämligen Maderik EMS (ue. Floricello) och Drävles Dynamit (ue. Ampere).

Härstamning

icon/stallion

Fadern Johnson segrade 2005 vid den holländska hingstpremieringen, var finalist i unghäst-VM 2007 och tävlar framgångsrikt i internationell dressyr. Vid World Cup-finalen 2014 var han åttonde placerad med Hans Peter Minderhoud och ekipaget tog lagbrons i dressyr samma år. Ekipaget var nia individuellt och fyra i lag i OS 2016. Johnson anses mycket ridbar, med ett gott temperament och enligt KWPN´s avelsvärderingsnämnd sätter han även sin prägel på avkommorna med ett välutvecklat framparti, rejäl manke och välvd hals.

Morfar Weltmeyer är en stämpelhingst som lämnat otaliga framstående dressyrhästar. Han rankades 2004 som den tredje bästa fadershingsten i internationell dressyr och hade 2005 ett tyskt dressyrindex på 152, med en säkerhet på 99 %. Weltmeyer har över 70 godkända söner och vad gäller både kapacitet och temperament för dressyr präglar han sina avkommor starkt.

Mormors far Amiral 764 tävlades internationellt med framgång av Kyra Kyrklund och sedermera Pether Markne. Amiral deltog i OS i dressyr med båda dessa ryttare.

Modern Weuchette fick gångartsdiplom som treåring och deltog i Svenskt Avel och Sportchampionat såväl som 3-, 4- och 5-åring. Hon startade dessutom i Scandinavian Open som 5-åring. Weuchette är AB-premierad och har 143 i avelsindex i dressyr. Sankt Erik II är hennes första avkomma. Mormodern Mouchette fick prestationsdiplom som fyraåring och är AB-premierad.

Sankt Erik II är godkänd i SWB, Hannover och Oldenburg.

Filmer

icon/stallion
  • Sankt Erik II 1265 Hingstvisning 2021

  • Sankt Erik II tävlar

  • Lär känna Sankt Erik 1265

Läs mer...