Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med France Etalons
Födelseår

2000

Mankhöjd

171

Ägare

France Haras

Uppfödare

Mme Paul Bourdy

WFFS

Ej bärare

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 3500 SEK
Avgift vid dräktighet vid 241001 35100 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Mylord Carthago var finalist i UVM som fyra-, fem-, och sexåring och placerade sig fyra som sjuåring. Därefter hade han en otroligt framgångsrik karriär med Penelope Leprevost. Ekipaget var finalister i världscupen 2004, har ett lagsilver från VM 2010 och lagsilver i EM 2011, där han även var sjua internationellt.

Mylord Carthago tävlade även i OS 2012 och har vunnit otaliga CSI5* Grand Prix. Han ingick även i det vinnande laget i Nations Cup i Aachen och Gijon i 2012. Ekipaget vann GCT Grand Prix, Gucci Paris Masters och Prix RMC i La Baule.

Avkommor

icon/stallion

Mylord Carthago har lämnat flera internationella Grand Prix-hästar och har tjugotalet godkända söner. Sonen, den godkända hingsten, Valmy de la Lande tävlade redan som sjuåring 150-klasser.


Härstamning

icon/stallion

Fadern Carthago Z gick OS 1996 och 2000, vann Nations Cup i Aachen, Rotterdam och La Baule och otaliga Grand Prix Jos Lansink i sadeln. Han har lämnat fler än 160 Grand Prix-hästar och 100 godkända söner. Bland sönerna märks Old Chap Tame, Cartani, Carthino Z, Coltaire Z, Looping D’Elle och Nartago. Han kombinerar de två C-linjerna från Capitol I och Calando I, en son till Cor de la Bryère.

Mödernet är ett av de bästa hos Selle Français, känt för internationella tävlingshästar i flera led. Modern Fragrance de Chalus tävlade framgångsrikt, David Jobertie och sedan med Karline de Brabander. Fragance lämnade tre fantastiska hingstar; Mylord Carthago, Norton d’Eole and Bamako de Muze. Morfadern Jalisco B är känd för att förärva kompletta tävlingshästar.

Filmer

icon/stallion
  • Mylord Carthago

  • Mylord Carthago