Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2000

Stationerad

Mankhöjd

171

Ägare

France Haras

Uppfödare

Mme Paul Bourdy

Kort om hingsten

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr.

Du betalar sedan:

  • 27 700 kr vid dräktighet 221001

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget.

Prestationer

icon/stallion

Mylord Carthago var finalist i UVM som fyra-, fem-, och sexåring och placerade sig fyra som sjuåring. Därefter hade han en otroligt framgångsrik karriär med Penelope Leprevost. Ekipaget var finalister i världscupen 2004, har ett lagsilver från VM 2010 och lagsilver i EM 2011, där han även var sjua internationellt.

Mylord Carthago tävlade även i OS 2012 och har vunnit otaliga CSI5* Grand Prix. Han ingick även i det vinnande laget i Nations Cup i Aachen och Gijon i 2012. Ekipaget vann GCT Grand Prix, Gucci Paris Masters och Prix RMC i La Baule.

Avkommor

icon/stallion

Mylord Carthago har lämnat flera internationella Grand Prix-hästar och har tjugotalet godkända söner. Sonen, den godkända hingsten, Valmy de la Lande tävlade redan som sjuåring 150-klasser.


Härstamning

icon/stallion

Fadern Carthago Z gick OS 1996 och 2000, vann Nations Cup i Aachen, Rotterdam och La Baule och otaliga Grand Prix Jos Lansink i sadeln. Han har lämnat fler än 160 Grand Prix-hästar och 100 godkända söner. Bland sönerna märks Old Chap Tame, Cartani, Carthino Z, Coltaire Z, Looping D’Elle och Nartago. Han kombinerar de två C-linjerna från Capitol I och Calando I, en son till Cor de la Bryère.
Mödernet är ett av de bästa hos Selle Français, känt för internationella tävlingshästar i flera led. Modern Fragrance de Chalus tävlade framgångsrikt, David Jobertie och sedan med Karline de Brabander. Fragance lämnade tre fantastiska hingstar; Mylord Carthago, Norton d’Eole and Bamako de Muze. Morfadern Jalisco B är känd för att förärva kompletta tävlingshästar.

Filmer

icon/stallion
  • Mylord Carthago