Bild 1 av 5

Bild 2 av 5

Bild 3 av 5

Bild 4 av 5

Bild 5 av 5

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Van Olst Horses
Födelseår

2015

Stationerad

Van Olst Horses

Mankhöjd

172

Ägare

Van Olst Horses

Uppfödare

A.J Van OS,Sprang-Capelle

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Negro, som tilldelats preferent i KWPN, är i sin tur son till Ferro (även han preferent). Negro är far till Kjento och har visat sig vara en stor tillgång via sina söner och sonsöner i den internationella dressyraveln!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Pris

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 3500 SEK
Avgift vid 45 dagars dräktighet 18500 SEK
Transportkostnad 2000 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Kjento har belönats med 8,5 för skritt (2*8,5), trav (2*9,0), galopp (9,0), självbärighet/balans 9,0, ridbarhet/temperament 9,0, talang 9 0, vilket ger en total av 90 poäng.


Kjento vann den första rundan av PAVO cup semifinalen 2019, för att sedan komma tvåa i finalen. Han har även fått höga poäng i hingsttävlingarna i Kronenberg, Ermelo och Zuidbroek. I finalen kom han tvåa, med en poäng från vinnaren. Under hingsttävlingarna vid KWPN's hingstdagar 2021 belönades Kjento med 10,0 för traven och 9,5 för galoppen. Han blev topplacerad med totalt 90 poäng. Samma år blev han också världsmästare för sexåriga dressyrhästar med Charlotte Fry i sadeln. Året efter gjorde ekipaget om bedriften och vann sjuårsfinalen vid unghäst-VM. Kjento startade som åttaåring Intermediaire I.

Avkommor

icon/stallion

De första, ännu unga avkommorna, ser mycket lovande ut.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Negro har lämnat ett antal svårklasshästar, exempelvis Valegro. Han återfinns även som morfar hos Glamourdale och Everdale.


Modern Zoriana (elite pref IBOP-dr PROK) är högt bedömd nationellt som treåring, hon var trea totalt med 10,0 poäng för traven. Hon tävlar nu dressyr, precis som mormor Poriana (keur pref pres sport-dr) har gjort. Mödernet har lämnat ett stort antal tävlingshästar. Morfar Jazz är erkänd som dressyrförärvare och återfinns med fördel i andra eller tredje led.

Kjento är godkänd via ett-sto-licens i SWB, KWPN, Oldenburg och Westfalen.

Filmer

icon/stallion
  • Van Olst Stallion Show/competitions