Bild 1 av 5

Bild 2 av 5

Bild 3 av 5

Bild 4 av 5

Bild 5 av 5

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Van Olst Horses
Födelseår

2011

Stationerad

Van Olst Horses

Mankhöjd

170

Ägare

Van Olst Horses

Uppfödare

J.W. Rodenburg

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Framgångsrik som unghäst, världsmästare som sjuåring och därefter dubbla VM-guld i Herning!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 3500 SEK
Avgift vid 45 dagars dräktighet 21000 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Glamourdale var premiehingst vid KWPN's hingstpremiering 2014, han var andraplacerad med bedömningen; Glamourdale är en ärlig och tillförlitlig häst med mycket bra temperament. Hingsten är mycket arbetsvillig med hög ridbarhet. Skritten är ren och vägvinnande. Traven är av god kvalité och mycket välbalanserad. Galoppen är i uppförsbacke, kraftig och vägvinnande.


Glamourdale rör sig smidigt med bra självförtroende och är väldigt balanserad. Han är mycket talangfull som dressyrhäst och han ger sin ryttare en mycket bra känsla”.


Glamourdale belönades med 9,0 för galoppen och 8,5 för trav, rörlighet, ridbarhet och talang som dressyrhäst. Glamourdale blev, tillsammans med Charlotte Fry som världsmästare som sjuåring 2018 för att året efter vinna CHIO Aachen Grand Prix. Under 2021 var ekipaget mycket framgångsrikt i Grand Prix för att sedan 2022 erövra dubbla VM-guld i Herning.

Avkommor

icon/stallion

Avkommorna har varit framgångsrika i unghästklasser samt några blivit godkända. För att nämna några har Lance VOD godkänts i Dansk Varmblod, Koco Linda fick toppoäng för IBOP, Gladiator godkändes i NRPS, Glamourboy blev champion i NRPS 2019, Kuvasz RS2 har tävlat framgångsrikt med Marieke van der Putten i sadeln och Guinness godkändes i NRPS.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Lord Leatherdale har ett flertal godkända söner, utöver Glamourdale även Everdale som var vinnarhingst vid premieringen i KWPN 2012 och Pavo Cup 2013 samt Fairytale som var bästa hingst vid KWPN's premiering 2013.


Glamourdales mor, statspremiestoet Thuja, är ett av de bästa avelsstona i KWPN. Hon är moder till två elitston och helsyster till engelska topphästen Numberto (Grand Prix Dressyr). Mormors mor Clementine är moder till Handel som tävlade internationell 1.60 Grand Prix med Michael Whitaker. Morfadern Negro blev "Årets Hingst" i KWPN 2013 och 2016. Han har själv tävlat framgångsrikt i Grand Prix. Han är far till världskända Valegro, guldmedaljör vid EM 2011, vid OS i London 2012 samt vid OS i Rio 2016. Han är även morfar till vinnarna av hingstpremieringen 2012 respektive 2013, Everdale och Fairytal.

Filmer

icon/stallion
  • World Championship Herning Grand Prix Freestyle